Centrum mesta ovládla vianočná atmosféra

  • Nezaradené
  • 1. decembra 2008, 19:49
  • Autor:A.Drahovská

Centrum Piešťan pomaly ožíva vianočnou atmosférou. V sobotu zástupcovia mesta slávnostne rozsvietili vianočný stromček, v nedeľu zasa zapálili prvú sviecu na adventnom venci.

Nad fontánou na Námestí slobody opäť vyrástlo pódium a sedem drevených stánkov je pripravených pre svojich dočasných nájomníkov. Dva z nich ponúkali teplé nápoje uzimeným návštevníkom centra už v nedeľu.
Ostatné otvoria svoje okná až v piatok a potom každý deň až do Silvestra od desiatej hodiny ráno do šiestej podvečer. V piatich stánkoch sa bude podávať vianočný punč, medovina a včelie produkty, čaj, cukrovinky, oblátky ale i grilovaná klobása či cigánska. V ďalších dvoch sa vystriedajú predajcovia darčekov, hračiek, vianočných ozdôb, bižutérie a výrobkov zo skla či keramiky.
Na pešej zóne sa pripravuje i ľadová plocha, ktorá by mala začať fungovať v polovici decembra. Program Vianoce 2008 odštartoval v sobotu o štvrtej hodine popoludní viceprimátor Timotej Miština rozsvietením vianočnej jedle na pešej zóne.


Uzimeným návštevníkom centra potom ponúkli prvé darčeky v podobe tanečných a hudobných vystúpení deti zo základnej umeleckej školy. Ľudové tance a kreácie mažoretiek rozohriali svojou energiou a nostalgické tóny flauty, znejúce podvečerným mestom pripomenuli nastávajúce sviatočné obdobie.


V nedeľu od tretej poobede sa zasa spievalo a hralo na pódiu na Námestí slobody. Ako prvá sa predstavila spevácka skupina Povoja, po nej mládežnícky súbor Halango Falango s piesňami i hovoreným slovom o Ježišovi. Primátor mesta Remo Cicutto zapálil prvú sviecu na adventnom venci a Piešťancom sa prihovorili aj zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi dekan Jozef Bohunický a farár Branislav Dolinský.
Nedeľňajší program uzavreli koledy v podaní Ľudovej hudby Miroslava Dudíka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila