Pohár Piešťanského týždňa zostal doma

  • Nezaradené
  • 30. novembra 2008, 19:47
  • Autor:Michal Petruška

Víťazom turnaja v ľadovom hokeji o Putovný pohár Piešťanského týždňa sa stalo mužstvo Domossu, ktoré vo finále porazilo tím televízie TA3.

Finálovému zápasu predchádzalo deväť zápasov, v ktorých si zmerali sily mužstvá denníka Sme, televízií TA3, STV, Markízy, Piešťanského týždňa a Domossu.
Buly úvodného zápasu vhodila česká speváčka Iveta Bartošová, ktorá večer koncertovala v Dome umenia. Šesť tímov hralo v dvoch základných skupinách.
Skupinu A vyhral Domoss pred Ta3 a STV. Skupinu B vyhralo mužstvo Markízy pred denníkom Sme a Piešťanským týždňom. Piešťanský týždeň si tak zahral zápas o 5. miesto, v ktorom podľahol STV 7:0.


Po semifinálových zápasoch sa do finále prebojovali mužstvá Domosu, Domoss porazil denník Sme 7:0, a Ta3, ktorá porazila Markízu 3:2.

Peter Šťastný rozdával prihrávky


Vo vyrovnanom finále nakoniec triumfoval Domoss nad TA3 výsledkom 3:1. Putovný pohár Piešťanského týždňa získal nielen vďaka Petrovi Šťastnému, ktorý posilnil toto domáce mužstvo. Jeho umenie, ktoré predviedol na piešťanskom lade si môžete pozrieť na videu.


V drese spoločnosti, ktorá doplnila päticu médií, sa predstavili aj Marián Jurica, Rastislav Lipka, Ivan Valach, Michal Bubeník, bratia Valovci a ďalší odchovanci piešťanského hokeja. V bránke Domossu exceloval Alexander Rymarenko, ktorý sa stal najlepším brankárom turnaja.
Všetky zápasy turnaja sa hrali v rýchlom tempe, padalo veľa gólov. Zaujímavosťou bolo, že prvé tri zápasy sa skončili so zhodným výsledkom 6:0. Umiestniť priamo na striedačkách zásobník energetického nápoju Enervit sa tak ukázalo byť správnym ťahom.
Mužstvu Piešťanského týždňa sa príliš nedarilo, aj organizátor tak zaplatil nováčikovskú daň a skončil na poslednom šiestom mieste. Na videu si môžete pozrieť jednu z mála gólových akcií nášho tímu, skóroval Palo Vavrinec. Zostava Piešťanského týždňa: Michal Petruška, Ján Petruška, Martin Vrábel, Remo Cicutto, Palo Vavrinec, Norbert Mitošinka, Roman Havrlent, Luboš Toman, Marek Kudláč, Matej Podhora a brankár Marcel Šesták.

Deti z detského domova dostanú korčule


Po finále nasledovalo slávnostné vyhodnotenie turnaja v Aréna bare na zimnom štadióne. Náladu a atmosféru, ktorá panovala počas turnaja ocenil v príhovore aj Peter Šťastný. Medzi ľuďmi, ktorí milujú ľadový hokej sa podľa vlastných slov vždy cíti dobre a prisľúbil, že sa zúčastní aj ďalších ročníkov turnaja. Vybojovať  Putovný pohár Piešťanského týždňa z rúk Domossu bude tak mimoriadne ťažké.
Mediálny turnaj, ktorého predchádzajúce ročníky sa hrávali v Lučenci, mal v Piešťanoch o jeden rozmer viac. Po vyhodnotení turnaja podporili hráči spontánnu myšlienku uskutočniť finančnú zbierku, z ktorej organizátor podujatia kúpi ľadové korčule pre deti z piešťanského detského domova. Medzi hráčmi a hosťami slávnostného vyhodnotenia sa vyzbieralo 6700 korún.

VÝSLEDKY:


Skupina A – 1. Domoss 9:2 4b, 2. TA3 8:5 2b, 3. STV 0:12 0b
Skupina B – 1. Markíza 10:2 4b, 2. SME 5:8 2b, 3. Piešťanský týždeň 4:9 0b
Zápasy v skupinách: STV – TA3 0:6 (0:3,0:3), Markíza – SME 6:0 (3:0,3:0), STV – Domoss 0:6 (0:2,0:1), SME – Piešťanský týždeň 5:2 (3:0,2:2), TA3 – Domoss 2:3 (1:0,1:3), Markíza – Piešťanský týždeň 4:2 (1:1,3:1)
O 5. miesto: STV – Piešťanský týždeň 7:0 (3:0,4:0)
Semifinále 1: Domoss – SME 7:0 (4:0,3:0)
Semifinále 2: Markíza – TA3 2:3 (0:2,2:1)
Finále: Domoss – TA3 3:1 (2:0,1:1)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín