Blog Eriky Černekovej: Hokej, kraso alebo len tak pre zábavu

  • Nezaradené
  • 28. novembra 2008, 10:25
  • Autor:Erika Černeková

Náhodou som si vypočula rozhovor dvoch mamičiek. Jedna bola s deťmi na nejakej ľadovej revue a odvtedy jej syn túži naučiť sa korčuľovať. Keďže u nich doma k tomu nemá nikto vzťah, je zúfalá, lebo v PN nie je žiaden kurz pre malé deti – pokiaľ dieťa nedáte rovno do prípravky na hokej alebo kraso, o čo vôbec nemali záujem.

Pripomenulo mi to situáciu u nás doma spred roka. Moja, vtedy trojročná, dcéra si zaumienila, že bude hokejista Marián Gáborík a s patričným nasadením sme chodili na všetky ľadové plochy, ktoré PN dokážu ponúknuť – „zimák, vtáčnica a korčulko v meste“.
Gáborík ju prešiel až keď videla v TV skákať Pluščenka. Každopádne obaja motivovali natoľko, že základy skvele zvládla. V tom období som sa aj ja snažila nájsť nejaký prístupný kurz – jej veku aj faktu, že je to dievča, keďže na hokejovej prípravke ju prevalcovali chalani a takmer odradili, a kraso bralo až od 4 rokov a časy ich tréningov sú pre skutočných nadšencov.
Na webe zúfalo chýba napr. aj stránka piešťanského kraso oddielu. No preklikala som sa na jeden bratislavský www.korculovanie.sk a tvár sa mi rozžiarila. Ich stránka začína slovami: Nevie sa vaše dieťa rozhodnúť či bude hokejistom alebo krasokorčuliarom? Nevadí – priveďte ho k nám, my ho zatiaľ naučíme korčuľovať!
V kurze si deti osvoja: korčuľovania vpred – na dvoch nohách, na jednej nohe, prekladanie korčuľovania vzad – na dvoch nohách, na jednej nohe, prekladanie brzdenie vpred a vzad obraty.
Sú to veci, ktoré nie každý rodič zvládne svojim deťom odovzdať osobne, ale rád by im to doprial, ak majú záujem a talent! Myslím, že ponuka takéhoto kurzu je skvelý nápad, ktorý by nemusel ostať len v Bratislave.
U nás je výborným nápadom ľadová plocha v centre Piešťan (ktorá sa už mimochodom začala stavať). Určite by sa tento nápad dal ešte vylepšiť dotiahnutím detailov ako napr.:
– poskytnutím kurzov korčuľovania pre deti (keď už to na zimáku nikoho nenapadlo)
– jedným stánkom s teplým čajom, punčom a lokšami v blízkosti ľadu a nie až na Námestí Slobody
– možnosťou požičania korčúľ, čo postrádali v minulosti nie len kúpeľní hostia, napr. v takom Trenčíne je to samozrejmosť
– viac sprievodných akcií na ľade, nie len jeden karneval
– efektívnejšia údržba ľadovej plochy, nie odstávka na hodinu v najzaujímavejších časoch napr. večer o šiestej…
Piešťany možno nemajú veľa snehu, ale majú v zime ľad, tak by tento fakt mali naplno využiť a dotiahnuť dobré nápady dokonca, pretože záujem a nadšenie zo strany piešťanskej klientely tu určite je!

Ďalšie blogy Eriky Černekovej:
Zima v skratke
Prelom rokov 1989/90
Detské ihriská
Jeseň v Piešťanoch

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava