V Moravanoch zavládla spokojnosť

  • Nezaradené
  • 27. novembra 2008, 10:00
  • Autor:Rudolf Zelenay

Hodnotenie jesennej časti vyšších regionálnych futbalových súťaží začíname v Moravanoch nad Váhom. Futbalisti tamojšej OTJ totiž skončili zo všetkých našich mužstiev najvyššie – na piatom mieste západnej skupiny druhej ligy.

„ Vstup do súťaže nám vyšiel, veď sme vyhrali úvodné domáce zápasy s Novým Mestom a Dúbravkou. To nás naštartovalo a trpkosť prehry sme pocítili až v siedmom kole v Bratislave s juniormi Slovana. Ako celok sme však sklamali v Trnave, kde sme prehrali s rezervou Spartaka 0:5. To bola výstraha pre hráčov, trénera i mňa. Pohovory v kabíne však zabrali a ďalších päť kôl sme neprehrali.
Vďaka tomu napokon prezimujeme na piatej priečke," začína s bilancovaní jesene prezident klubu Igor Kirka. Aj keď nie všetky stretnutia odohrali Moravanci podľa jeho predstáv, zatiaľ vládne vo vedení klubu spokojnosť. Všetci si totiž uvedomujú, že im chýba spoľahlivý zakončovateľ. Veď na 20 strelených góloch sa podieľalo až 12 hráčov. Najlepším strelcom bol so štyrmi Gligič.

Ani v obrane to nebolo vždy ideálne, o čom svedčí 18 inkasovaných gólov. Po zranení brankára Dvorského musel ísť do bránky Tomašík. Po vysokej prehre v Trnave došlo aj k zmene na trénerskom poste, ktorý až do konca jesene zastával sám prezident klubu Igor Kirka.
„Aj keď postavenie v tabuľke a vonkajšie okolnosti tomu nenasvedčovali, rozhodol som sa pre zmenu. Po obojstrannej dohode sme sa rozlúčili s trénerom Petrom Jančovičom a mužstvo som dočasne prevzal ja. Už zimnú prípravu však povedie nový tréner Miloš Lintner. Ten bude mať k dispozícii celý jesenný káder. Bude záležať iba od neho, či príde v kádri k zmenám, alebo nie," vysvetlil nám aktuálnu situáciu v klube I. Kirka.
Ten sa v posledných rokoch výrazne pričinil aj o skvalitnenie prostredia na štadióne. Klub venoval nemalé prostriedky na to, aby sa diváci na štadióne dobre cítili. Hoci už dnes patrí moraviansky štadión k najkrajším v druhej lige, po jeseni sa začalo s úpravou hracej plochy. Teraz je len na hráčoch, aby urobili všetko pre spokojnosť divákov i vedenia klubu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel