NAŠI SA ZARADILI DO ŠEDÉHO PRIEMERU

  • Nezaradené
  • 27. novembra 2008, 09:59
  • Autor:Š. Gregorička

Ako prví skončili jesennú časť ročníka 2008-2009 futbalisti III. triedy. V skupine „B“ má náš okres kvarteto zástupcov, no ani jeden z nich zrejme nepomýšľa na postup do vyššej súťaže.

Na čele tabuľky sa totiž suverénne usadili hráči Peterčanu Hlohovec, ktorí získali z 39 možných bodov 36. Z našich prezimujú najvyššie, na štvrtej priečke, futbalisti OTJ Banka. Zverenci trénera Karola Kurucza získali z 13 zápasov 25 bodov. Pritom štart do súťaže mali priam katastrofálny, keď úvodné dva domáce zápasy prehrali. Naopak, vyšla im druhá polovica jesene, v ktorej šesťkrát vyhrali.
O 28 strelených gólov sa pričinilo až desať strelcov, pričom ôsmi z nich dali po tri góly… Futbalisti Dolného Lopašova prezimujú na siedmej priečke. Na rozdiel od Bančanov mali dobrý začiatok, keď po domácej výhre nad Dolným Trhovišťom 6:1 vyhrali práve na Banke.
Dolnolopašovčania mali druhý najlepší útok v súťaži, keď nastrieľali až 42 gólov. Výrazne k tomu však prispelo víťazstvo 8:0 nad D. Otrokovcami v desiatom kole. Ich tabuľkové postavenie by bolo určite lepšie, keby doma vyhrávali. Na vlastnom štadióne totiž dvakrát prehrali a dvakrát remizovali.
Obe prehry im však uštedrili ašpiranti na postup, Peterčan a Pastuchov. Prehra 1:6 s Hlohovčanmi však bola príliš vysoká. Najlepším strelcom jesene bol Kabela s desiatimi gólmi. Zvyšným dvom našim zástupcom sa príliš nedarilo a preto prezimujú v dolnej polovici tabuľky.
Hráči Interu Kočín-Lančár i Družstevníka Šterusy sa tešili len dvakrát z víťazstva. O tom, kto z nich prezimuje vyššie, malo rozhodnúť posledné 13. kolo, v ktorom sa obe mužstvá stretli v Šterusoch. Bezgólová remíza stačila hráčom z Kočína-Lančára, pretože dovtedy mali o bod viac ako ich susedia.
Obe mužstvá dali len po 16 gólov, no hráči Interu mali oveľa lepšiu obranu než Šterusania, ktorí inkasovali o 22 gólov viac. Šterusania utrpeli najväčší debakel v Hornom Trhovišti, kde prehrali 0:9.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel