Hokejisti ŠHK 37 získali dva body, no prišli o vedenie

  • Nezaradené
  • 26. novembra 2008, 10:47
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Líder prvej hokejovej ligy z Piešťan hral minulý týždeň dvakrát na ľade súperov. Kým v Prešove prehral 2:3, v Prievidzi rovnakým skóre vyhral, no po samostatných nájazdoch. To využili mužstvá zo Spišskej Novej Vsi a Trnavy, ktoré sa po šesťbodovom zásahu usadili s náskokom jedného bodu na čele tabuľky.

V Prešove vyšiel vstup do stretnutia lepšie Piešťancom, ktorí sa už v 3. min Rosovým gólom ujali vedenia. Domácich dostal na koňa vyrovnávajúci gól, ktorý dal v 11. min navrátilec zo Žiliny – Baláž. Piešťanci v druhej časti potvrdili, že sú právom na prvom mieste tabuľky. Výborný pohyb robil domácim zadákom problémy a v 24. min sa hostia znova ujali vedenia, keď úspešným strelcom bol Rybárik.
V záverečnej časti zápasu hostia nepochopiteľne poľavili. Naopak, domáci po korektúrach v zostave zlepšili pohyb a gólmi zo 41. a 50. min zaslúžene zvíťazili. Piešťany na konci zápasu namiesto toho, aby domácich pritlačili, nechali sa zbytočne vylučovať. Šarišanom pomohol aj návrat zraneného Reného Puchera a Baláža zo Žiliny. Tretiny: 1:1, 0:1, 2:0. V Prievidzi chýbali v zostave ŠHK 37 Peško a Greň.
S bolesťami v zápästí nastúpil Románek a s virózou A. Kolník a Chovan. Piešťanci preto hrali na tri formácie, ale predstavili sa vo veľmi dobrom svetle. Od začiatku hrali aktívne a vytvorili si tlak. Prvý gól však dali so šťastím domáci. V 18. min hostia zužitkovali svoju prevahu a zásluhou Chyla, ktorý sa v Piešťanoch v majstrovskom stretnutí presadil gólovo po prvý raz, vyrovnali.
Druhá tretina bola vyrovnanejšia, no v 39. min dali domáci vedúci gól. To už brankár hostí Kubo chytal so sebazaprením, preto ho počas druhej prestávky vystriedal Ciglan. Ťah s čerstvým brankárom trénerovi Klementovi vyšiel, pretože v záverečnej tretine, v predĺžení, ba aj v samostatných nájazdoch Ciglan neinkasoval. Naopak, v 56. min pekne zakombinovali Románek s Tvrdoňom, výsledkom bolo vyrovnanie.
Gól nepadol ani v predĺžení, preto rozhodovali samostatné nájazdy. Kým domáci nepremenili ani jeden z troch pokusov, hosťom vyšiel hneď prvý, ktorý premenil Rosa. Aj jeho zásluhou putovali dva body do Piešťan. Asistent piešťanského trénera Roman Sýkora zhodnotil zápas v Prievidzi takto: „Po druhej tretine sme si v kabíne povedali, že nemáme čo stratiť. Chlapci sa k tomu aj tak postavili.
Bojovali nielen proti súperovi, ale aj so zraneniami a chorobami, za čo im treba vyjadriť obdiv. Z posledných vystúpení na ľade súperov to bol náš najlepší výkon, zisk dvoch bodov teší." Tretiny: 1:1, 1:0,0:1, predĺženie 0:0. Zostava ŠHK 37 Piešťany: Kubo – Chovan, Bučka, Klučár, Blaško, Kopejtko, A. Kolník, Kováč – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Tvrdoň, Chylo – Rybárik, Učeň, Rosa – Zindulka. V utorok hral aj Peško a v piatok striedal Kuba v 41. min Ciglan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav