Útulok sa sťahovať nebude

  • Nezaradené
  • 25. novembra 2008, 12:08
  • Autor:(pet)

Poslanci mestského zastupiteľstva zamietli žiadosť o presťahovanie útulku pre zvieratá, s ktorou sa na nich ešte v lete obrátili zástupcovia firiem sídliacich v susedstve útulku.

Prekážal im zápach a hluk umiestnených zvierat, a preto navrhovali útulok presťahovať do inej lokality. Takéto miesta by sa podľa pracovníkov mestského referátu životného prostredia síce našli, no sťahovanie a zriadenie nového útulku by bolo finančne náročné.
Navrhli preto, aby v prípade sťahovania znášali náklady práve podnikatelia, ktorí o premiestnenie požiadali. Do užšieho výberu prípadných lokalít sa dostali tri plochy – pozemky v priemyselnej zóne pri letisku (bývalé sklady pohonných hmôt), susedný pozemok týchto skladov a pozemky pri diaľnici na vstupe do mesta od Vrbového.
Odhad nákladov na vybudovanie útulku sa však pohyboval vo všetkých troch prípadoch nad sumou 10 miliónov. Zrejme aj preto zostane na pôvodnom mieste. Podľa odporúčania referátu životného prostredia by však mali jeho zamestnanci a dobrovoľníci, ktorí sa o jeho chod starajú, zlepšiť hygienické podmienky zvierat, najmä pružnejšie likvidovať odpad a čistiť koterce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava