Repeťáci to vo Fontáne roztočili

  • Nezaradené
  • 25. novembra 2008, 15:08
  • Autor:V.Dusíková

Aj keď do Kultúrno-spoločenského centra Fontána prišlo minulý utorok večer menej ľudí ako do susedného Domu umenia, kde bežali Mafiánske historky, Repete návratom to neublížilo.

Na Dušana Grúňa, Oľgu Szabovú, Martina Jakubca a Veroniku Wohlandovú prišli len tí, ktorí sa chceli zabaviť a z plného hrdla si zaspievať hity sedemdesiatych rokov aj zábavovú klasiku. Repete návraty doviezol do Piešťan najmladší z účinkujúcich, šoumen Martin Jakubec. „Teší ma, že medzi divákmi sa blysli všetky vekové kategórie a že sa uvoľnili a ukázali aj kúsok zo seba. Ba nechceli nás ani pustiť z pódia, bol to príjemný pocit.
A hoci žiadna Julka v sále nesedela, ohlas na pieseň Júlia, si čarovná bol obrovský. Zrejme ich inšpirovala Veronika Wohlandová…," žartoval M. Jakubec. Veľká dáma v čižmách, Veronika Wohlandová, herečka, psycho a muzikoterapeutka, hoci má už osemdesiat, žiarila ako superstar a prezliekala si divadelné kostýmy rýchlosťou blesku.
Valčíky, tangá a dramatizácie v jej podaní vyvolávali na tvárach divákov úsmevy. A o to tejto večnej optimistke išlo. Piešťanci ju poznajú aj z čias, keď pôsobila ako rehabilitačná pracovníčka v kúpeľoch. Neskôr sa venovala deťom postihnutým ľahkou mozgovou dysfunkciou.
Relaxovať naučila aj ľudí vo Fontáne. Ďalšia dáma utorňajšieho večera – speváčka Oľga Szabová – mala na začiatku vystúpenia jemnú triašku. „Prepáčte," ospravedlňovala sa za chvenie v hlase. „Po dlhšej pauze opäť vystupujem, na Piešťany som sa nesmierne tešila, preto tá triaška," vysvetľovala Oľga a začala spievať.
Pieseň Mendosíno v jej podaní bola rovnako čarovná ako za starých čias, keď vystupovala s Dušanom Grúňom po pravici, s Karolom Duchoňom po ľavici a vedľa nej spievala Jana Kocianová… Pánom večera bol Dušan Grúň, ktorého jeho obdivovateľky sprevádzali až do foyeru kina, kde rozdával autogramy na najnovšie cédečka.
Grúň sa predviedol nielen ako vynikajúci spevák, ale aj zabávač. Slová piesní v jeho podaní Vzdialená, vzdialená si moja láska vzdialená, Eléééna, ty si život môj, Butterfly, ty motýľ môj i Primáš, primáš… si piešťanské „dievčence" spievali idúc z Fontány do chladnej novembrovej noci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav