Oľga Szabová ochorela z lásky

  • Nezaradené
  • 25. novembra 2008, 15:11
  • Autor:V.Dusíková

Speváčke Oľge Szabovej sa v Piešťanoch vystupovalo veľmi príjemne. Potešil ju potlesk aj priazeň publika. Po koncerte bola spokojná a uvoľnená a prezradila nám aj dôvod, prečo sme ju dlhší čas nevideli na pódiu.

Speváčke Oľge Szabovej sa v Piešťanoch vystupovalo veľmi príjemne. Potešil ju potlesk aj priazeň publika. Po koncerte bola spokojná a uvoľnená a prezradila nám aj dôvod, prečo sme ju dlhší čas nevideli na pódiu. „Vystupovala som tu po troch rokoch pauzy, pretože som bojovala s rakovinou hrubého čreva. Mám za sebou operáciu, rádioterapiu aj chemoterapiu.
Choroba ustúpila, ale mala by som ísť opäť na vyšetrenia. Teraz sa, chvalabohu, cítim dobre a keď spievam, je to niečo úžasné! Tá zlá choroba prišla po tom, čo som v rodine prežila veľké stresy. Moji rodičia mali autohaváriu, pri ktorej zahynul ocko.
Mamičke sme to museli tajiť, inak by sa po ťažkých zraneniach v nemocnici asi sotva zotavila. Potom prišla ďalšia rana – dotkla sa môjho mladšieho syna Petríka. Dostal porážku. Je veľmi, veľmi vážne chorý, odkázaný na pomoc druhých, už asi dvadsaťkrát mi zomieral…
Naposledy minulé Vianoce. Z tých stresov som ochorela ja aj môj manžel. Je to strašné, keď vidíte vlastné dieťa v kóme a nemôžete mu pomôcť. Ale keď sa prebral, sedela som pri ňom a rozprávala mu všetko, čo som dovtedy nestihla… Starajú sa o neho v jednom špecializovanom ústave, cíti sa tam dobre, jeho domov je už tam…
Ale večer, keď v zime zaspávam, premýšľam – zakryli ho sestričky? A v lete zasa – nie je mu príliš teplo? Tie myšlienky sa stále v hlave roja, som matka, ubolená a strápená. Ale verím, že to, že ešte žije, aj keď veľmi obmedzene, má veľký význam pre neho i pre nás, ale najmä pre mňa!" Pani Oľga sa o všetkých tých strašných a ťažkých veciach rozprávala otvorene a súhlasila aj s tým, aby sme o tom napísali – veď niet čo tajiť!
Postretli ju rad za radom strašné údery. A ona, útla krehká osôbka s dobrým srdiečkom, túži preťať ten zlý bludný kruh a priviesť do života rodiny dobré svetlo. Aspoň také hrejivé ako Mendosíno v jej podaní. Tejto silnej žene to úprimne želáme!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila