Blog Eriky Černekovej: Zima v skratke

  • Nezaradené
  • 25. novembra 2008, 09:36
  • Autor:Erika Černeková

Piešťanská zima so snehom vie v posledných rokoch prebehnúť v skratke za tri dni – prvý deň pocukruje, druhý pripadne trochu viac a na tretí sa všetko roztopí.

Niekedy stihnú prebehnúť všetky tri fázy aj za deň. Dospelí frflú na otrasné zimy na dolniakoch, pospomínajú aké „fasa“ boli za ich detstva a mladosti, prípadne sa odletia ešte pred sviatkami vyhriať niekam do Egypta.
Ja, keď som ešte nemala malé deti, som zvykla za snehom cestovať, a tak mi na dolniakoch v meste cestou do a z práce nechýbal. Teraz mi však chýba a občas frflem ako to „dospeláci“ zvyknú.
Moje deti to našťastie vnímajú úplne inak. S nadšením vítajú každú vločku snehu a donútia nás vyraziť na guľovačku a sánkovačku aj keď je len pol centimetra snehu.
Tak to bolo aj tento víkend. Hneď ráno som pri Kruhovke stretla chlapca s obrovskou guľou, ktorý sa bránil vstupu do obchodu, lebo by sa mu tam roztopila, jeho mama to s pochopením vzdala, asi nakúpili neskôr.
Bolo mi jasné, že aj s našimi deťmi budeme musieť naškriabať snehu aspoň na mini snehuliaka. Vyzbrojila som ich vedierkami a lopatkami a vyrazili sme v ústrety piešťanskej zime.
Deti sa nesťažovali – boli aj maxi gule a teda riadna guľovačka, váľačka v snehu, mini snehuliaci, robenie anjelov do snehu a na pekáči sa aj „posánkovali“ dolu valom – no a čo, že trávy bolo viac ako snehu.
Keď rozprávali potom zážitky z víkendu babine, mala som pocit, že sme ho strávili v horách s metrom snehu. Je úžasné keď vám deti dovolia dívať sa na svet ich očami, vtedy aj zima v skratke trvá celú zimu.
Už teraz sa teším na to ako uvidia (a teda aj my uvidíme) tieto Vianoce.

Ďalšie blogy Eriky Černekovej:
Prelom rokov 1989/90
Detské ihriská
Jeseň v Piešťanoch

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek