Podnikateľov údajne „oslovili“ výpalníci

  • Nezaradené
  • 24. novembra 2008, 21:31
  • Autor:(red)

Témou včerajšieho stretnutia viceprimátora Timoteja Mištinu so zástupcami bezpečnostných zložiek v meste bola mimoriadne vážna vec. Viceprimátor a zároveň predseda komisie mestského zastupiteľstva pre bezpečnosť a verejný poriadok hovoril s náčelníkom mestskej polície Marcelom Mihálikom, obvodným riaditeľom PZ SR a šéfom Ochrany kúpeľov o hrozbe a vydieraní, s ktorým sú v posledných týždňoch pravdepodobne konfrontovaní majitelia reštaurácií a barov na území mesta.

V posledných dňoch totiž údajne podnikateľov v oblasti pohostinných a reštauračných služieb oslovili nepozvaní „partneri“ s ponukou ochrany podnikov pred prípadnými výtržníkmi. Za ochranu si majú pýtať poplatok a ako to už v podobných prípadoch býva, budúcim partnerom údajne odporučili, aby ponúknutú službu pre istotu neodmietali.

O výsledku stretnutia nás informoval Timotej Miština. „Spolu s kolegami sme skonštatovali, že po roku 2000 ide prvý výskyt podobného problému. Polícia však doteraz nezaregistrovala žiadne písomné ani ústne oznámenie. Prisľúbila však situáciu pozorne sledovať a informácie preveriť,“ hovorí Miština. Hovorca KR PZ SR v Trnave Ľuboš Homola slová viceprimátora potvrdil a dodal, že ktokoľvek, kto má “akékoľvek informácie o takejto skupine či jednotlivcovi, ktorá požaduje "výpalné" od obchodníkov v Piešťanoch, ich oznámil anonymne e-mailom alebo telefonicky.

Všetkými podaniami sa s plnou vážnosťou vždy zaoberáme a preverujeme ich”. Pomôcť štátnej polícii sú pripravení aj mestskí policajti. „Už v minulosti sme pri odhaľovaní podobnej trestnej činnosti poskytli orgánom činným v trestnom konaní výstupy z nášho kamerového monitorovacieho systému,“ povedal Marcel Mihalik, náčelník MsP Piešťany.

Do riešenia problému sa zainteresoval aj primátor mesta Remo Cicutto, ktorý sa stretol s krajským riaditeľom PZ v Trnave. “Odporúčam, aby občania podnikatelia, ktorí sa s takýmto problémom priamo stretli, akýmkoľvek možným spôsobom aj anonymne oznámili takúto skutočnosť polícii alebo komisii pre bezpečnosť. Toto by mali urobiť aj občania, ktorí majú o činnosti takýchto skupín alebo osôb akékoľvek vedomosti,“ znie výzva primátora mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav