Otázky poslanca Beňačku (1): „Tankodrom“ na Hollého

  • Nezaradené
  • 19. novembra 2008, 14:21
  • Autor:Michal Petruška

Na minulotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva vystúpil poslanec Jozef Beňačka (nezávislý) s viacerými praktickými postrehmi, ktoré upozorňujú na problémy v meste. Jedným z nich bolo poukázanie na stav nových chodníkov na Hollého ulici.

O budovaní nových chodníkov a cesty na Hollého ulici sme písali už viackrát. Projekt sa menil, jeho realizácia naťahovala a nakoniec aj viac krát prerábala. Dnes sa zdá, že chodníky aj cesta sú hotové, nové, pekné a také, aké majú byť. Nie je to však pravda. Poslanec Jozef Beňačka si našiel čas a vynaložil úsilie na to, aby premeral priečny sklon chodníkov. Aj na prvý pohľad sa totiž zdá, že naklonené sú až príliš.


Chodníky na oboch stranách ulice podľa poslanca Beňačku nielenže nespĺňajú normy, ale pôvodne také byť ani nemali. Na pôde mestského zastupiteľstva preto položil otázku, kto rozhodol o zmene projektu tak, že z pôvodne plánovaných zrezaných obrubníkov sa stali zrezané chodníky.


Na otázku mu odpovedala Eva Pobjecká, vedúca odboru správy na mestskom úrade. Skonštatovala, že o zmenách na projekte sa len tak nerozhodlo, ale že sa na nich počas kontrolných dní na stavbe dohodli zástupcovia dodávateľa, investora, stavebného a autorského dozoru.
Podľa Evy Pobjeckej teda nejde o svojvoľnú zmenu, ktorá by mala byť v rozpore s normami. Zodpovednosť je podľa nej najmä na tých, čo vykonávajú autorský dozor – platených dopravných inžinieroch, ktorí by v prípade takýchto problémov mali na ne upozorniť.
Stavba takisto ešte nie je podľa jej slov skolaudovaná a prebratá. Preto ak budú argumenty poslanca Beňačku správne, stavba sa opäť zmení. Koľkýkrát?

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel