Veresová s titulom

  • Nezaradené
  • 18. novembra 2008, 10:41
  • Autor:Štefan Gregorička

Piešťanskí tenisti Patrícia Veresová a Lukáš Lacko sa predstavili na medzinárodných turnajoch. Viac sa darilo Veresovej, ktorá ženský turnaj v Izraeli vyhrala, kým Lacko vypadol v Bratislave už v prvom kole.

Ťažšiu pozíciu mal Lacko, ktorý sa predstavil na challengerovom turnaji Tatra banka Open s dotáciou 106,5-tisíca eur. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch, aj tentoraz skončil v Bratislave svoje účinkovanie už v prvom kole hlavnej súťaže.
V dvojhre Čechovi Henrichovi za stavu 5:7, 0:2 pre zdravotné problémy vzdal a vo štvorhre spolu s ďalším Slovákom Martinom Kližanom nestačili na česko-poľský pár Čermák, Kubot, ktorým podľahli 0:6, 2:6.
Veresová sa predstavila na desaťtisícovom turnaji ITF v izraelskej Ramle, kde vyhrala dvojhru a do rebríčka WTAsi pripísala šesť bodov. V ceste za svojím prvým singlovým triumfom na ženskom turnaji ITF Patrícia postupne zdolala Malkinovú z Izraela 6:0, 6:2, Greco – Naccoratovú z Talianska 6:3, 6:1, vo štvrťfinále Mishorovú z Izraela 6:3, 6:2, v semifinále Rusku Raportovovú 6:3, 6:1 a vo finále Izraelčanku Alievovú 6:2, 6:7, 6:3.
„V tomto roku som sa prebojovala na turnajoch tohto rangu v Chorvátsku i Bosne a Hercegovine do semifinále. Som rada, že sa mi konečne podarilo tento ženský turnaj vyhrať. Hralo sa mi v pohode, veď s výnimkou finále som nemala problémy. Aj finále som mohla vyhrať v dvoch setoch, keď po vyhratom prvom som viedla v druhom 6:5.
Početné publikum však fandilo svojej hráčke, ktorá potom set v tajbrejku vyhrala. V treťom som jej už nedala šancu," povedala nám Paťa, ktorú najbližšie čaká kvalifikácia na 25-tisícovom turnaji v Opole.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava