Kulturista Riedl s treťou medailou z MS

  • Nezaradené
  • 18. novembra 2008, 10:50
  • Autor:Štefan Gregorička

Piešťanský kulturista Richard Riedl rozšíril svoju medailovú zbierku z majstrovstiev sveta na tri cenné kovy. Po striebre z Ostravy a bronze z juhokórejského Dže – Džu pribudla na jeho konto bronzová z MS v Bahrajne. Richard obhájil v hmotnostnej kategórii do 70 kg v Maname tretiu priečku z vlaňajška. Lepší ako on boli tentoraz Osman z Egypta a Santos z Brazílie.


„Pôvodne som chcel po vlaňajších MS skončiť, no potom prišiel impulz v podobe dobrých podmienok na prípravu, za čo by som sa chcel poďakovať vedeniu hotela Sĺňava, v ktorom pracujem ako inštruktor fitnescentra, ďalej Pavlovi Bolješikovi, Robovi Bílemu, Marošovi Kehérovi, Removi Cicuttovi a kamarátom z fitcentra. Len vďaka nim som našiel novú motiváciu a už od februára som sa pustil do
tvrdej prípravy," hovorí R. Riedl.
V tomto roku má na svojom konte aj dve druhé miesta z kvalifikačných podujatí v Trnave a Poprade. „Tam bola najnižšia váhová kategória do 75 a 80 kilogramov, preto som štartoval v nich. V oboch som skončil druhý za Igorom Kočišom, ktorý získal v Maname v kategórii do 75 kg striebornú medailu.
Mám dostatok svalovej hmoty, aby som sa na MS presadil v nej aj ja. Čo sa týka mojej kategórie, mal som v nej veľkú konkurenciu. Arabi, ktorí získali všetky tituly, tu mali domáce prostredie a Santos prešiel k nám zo 65-ky ako päťnásobný majster sveta.
Navyše, až za mnou skončil vlaňajší svetový šampión," pridáva podrobnosti Richard. Sezóna sa mu na rozdiel od vlaňajška ešte nekončí, pretože chce štartovať aj na MS v tlaku na lavičke v americkom Las Vegas.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava