Parkovať na Teplickej a Winterovej sa bude po novom

  • Nezaradené
  • 14. novembra 2008, 09:08
  • Autor:Michal Petruška

Poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasili vo štvrtok 13. novembra zmenu pravidiel parkovania na Teplickej a Winterovej ulici. Zmena začne platiť od 1.1. 2009.

Vo šeobecne záväznom nariadení (VZN) mesta Piešťany o podmienkach státia v zóne dopravného obmedzenia a plateného parkovania vypustili poslanci zo štvrtého odstavca prvého paragrafu obmedzenie, podľa ktorého mohli aj vodiči s platnou parkovacou kartou parkovať na Teplickej a Winterovej ulici len po zakúpení parkovacieho lístku.

Po zmene, ktorá vstúpi do účinnosti od prvého januára 2009 budú môcť vodiči na týchto uliciach parkovať aj bez parkovacieho lístka, postačí im parkovacia karta.
Zmena pravidiel vyvolala medzi poslancami diskusiu, ktorej jadrom boli obavy, že zmena pravidiel zmenší počet áut, ktorým sa podarí zaparkovať.
Aj primátor Remo Cicutto upozornil poslancov, že sa môže stať to, že parkovacie miesta obsadia na celý deň ľudia pracujúci v centre mesta.
Nakoniec však návrh poslanca Kopcu v hlasovaní prešiel a parkovať sa bude po novom. K zmene zrejme prispela aj skutočnosť, že podľa poslancov bolo aj dodržiavanie VZN v doterajšom znení nekotrolované a nevymožiteľné.
Potvrdil to aj náčelník mestskej polície Marcel Mihalik, keď povedal, že mestská polícia nekontroluje či niekto má parkovací lístok alebo nie, ale postihuje len vodičov, ktorí sa dopustia dopravného priestupku.
Beáta Palkechová, referentka pre dopravu a cestnú infraštruktúru z mestského úradu pre nás zopakovala, v čom zmena v novom roku nastane.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava