Horiaci vosk poškodil hlavný kríž

  • Nezaradené
  • 4. novembra 2008, 10:45
  • Autor:red

Čitateľ Juraj nám poslal do redakcie videozábery zachytávajúce požiar na cintoríne na Bratislavskej ulici. Plamene poškodili pätu hlavného kríža, zlikvidovali ich až privolaní hasiči. Pozrite sa, ako si s požiarom poradili.

"Náhodne sme išli okolo cintorínu, keď sme sa vracali z baru v centra mesta na sídlisko Nikola Teslu. S priateľmi sme privolali hasičov o 0:38 zavolaním na linku 112. Kde sme sa dozvedeli, že majú takýchto prípadov zaznamenaných počas sviatkov viac. Hasiči dorazili na miesto zhruba do 15 minút," napísal nám čitateľ Juraj.
Požiar zlikvidovali hasiči práškovým hasiacim prístrojom.

https://www.youtube.com/watch?v=1HL-HXWrTvQ


Obavy manažérky strediska cintorínov Služieb mesta Piešťany, Elišky Gockej sa tak naplnili. Hoci mali zamestnanci služieb pripravené vedro s pieskom, na uhasenie ohňa nestačilo. „V sobotu večer asi okolo desiatej sa vznietila hmota na päte kríža, do ktorej sa zliali kahance a celý nám obhorel,“ hovorí Gocká. Horelo aj pri ďalšom kríži, ale ten tak nepoznačilo.
Na očistenie kameňa budú musieť nájsť financie, ktoré mohli použiť inak. Hoci vedľa kríža boli pripravené stojany na sviečky, kahancov bolo viac. Podľa E. Gockej budú musieť nájsť nejaké iné riešenie, aby sa každoročné požiare neopakovali.
„Okrem ohňa boli sviatky pokojné, nikto nám nehlásil žiadnu krádež a ľudia hádzali odpad do pripravených kontajnerov. Len nám volala jedna pani z Čiech, že jej manžel na cintoríne stratil peňaženku. Ale nenašla sa,“ dodáva E. Gocká.
Reportáž o tom, ako sviatočný víkend v Piešťanoch vyzeral nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek