Vo Weinheime sa cítia bezpečne

  • Nezaradené
  • 28. októbra 2008, 10:17
  • Autor:ad

Piešťanský primátor a mestskí policajti boli v piatok a sobotu hostiteľmi primátora a prednostu mesta Weinheim, ktorých sprevádzali šéf krajskej polície a riaditeľ policajnej prevencie z nemeckého Heidelbergu.

Naši policajti navštívili Weinheim minulý rok, aby si s kolegami vymenili skúsenosti v prevencii kriminality. V kraji Rhein-Necker, pod ktorý obe nemecké mestá patria, majú s prevenciou už 11-ročné skúsenosti. Pri práci s mládežou im pomáhajú dobrovoľnícke organizácie (majú ich až 52) a tiež športové kluby.
Primátor štyridsaťtisícového Weinheimu Heiner Bernhard povedal, že u nich síce neexistuje mestská polícia, ale úzko spolupracujú so štátnymi policajtmi. „Máme v meste veľa aktívnych ľudí, dobré vzťahy, a preto dosahujeme aj výborné výsledky.
Podľa prieskumu, ktorý robili pred dvomi rokmi, sa naši obyvatelia cítia bezpečne," uviedol. V Piešťanoch ho zaujali naše pramene a spomenul, že i oni majú plány využiť geotermálnu energiu nielen na kúpanie. Riaditeľ krajskej polície Bernhard Fuchs ocenil náš kamerový systém, ktorý pomáha znížiť kriminalitu. U nich sa kamery používajú skôr na sledovanie dopravných priestupkov.
Hostia z Nemecka sa stretli aj s primátorom a prednostkou úradu. Prešli sa mestom a zúčastnili sa hodiny dopravnej výchovy na Základnej škole M. R. Štefánika.
Rokovali aj so zástupcami inšpekcie ministerstva vnútra, krajského a obvodného policajného zboru, hasičov, ochrany kúpeľov a poslancami mestského zastupiteľstva. V sobotu si pozreli Vojenské múzeum, bikrosový areál a priestory mestskej polície a kúpeľov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava