Polívka a Lasica excelovali

  • Nezaradené
  • 28. októbra 2008, 10:15
  • Autor:vd

Ak vám lekár oznámi, že vás čaká už len jeden, prípadne dva týždne života, netúžite ich stráviť zavretí v nemocnici. Stačí nájsť silu a odvahu – ujsť a vydať sa za posledným dobrodružstvom.

Tak ako to urobili dvaja pacienti s onkologickými diagnózami, ktorých v tragikomédii Samuela Benchetrita Mínus dva vynikajúco stvárnili Bolek Polívka a Milan Lasica.
Hru v Piešťanoch po prvýkrát uvidela aj Bolkova manželka Marcela Černá. „To viete, od troch detí sa človek ťažko dostane do divadla…" vysvetľuje. Marcela vybuchovala smiechom nad gagmi, jemnou iróniou aj pantomímou umelcov. Aj ju trhlo, keď sa z Mŕtveho ramena vynoril samovrah, na ktorého dvaja vandrovníci našili zoznámenie sa s tehotnou ženou, ktorá porodila nemanželské dieťa milovanému mužovi… Príbeh nemal happyend. Hovorí sa, že až keď strácame (život, lásku, domov, priateľstvo, zázemie), nachádzame a objavujeme, aký význam to všetko malo v našom živote. A čo všetko sme predtým nevideli alebo nechceli vidieť.
V. Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava