Začnú rokovať o mestskej plavárni

  • Nezaradené
  • 21. októbra 2008, 11:09
  • Autor:Michal Petruška

Na podnet poslanca Františka Kopcu (nezávislý) sa z mŕtveho bodu pohnú rokovania o výstavbe novej mestskej plavárne. Práve na jeho návrh totiž poslanci mestského zastupiteľstva poverili na svojom štvrtkovom zasadnutí primátora mesta Rema Cicutta mandátom, aby začal rokovať o výmene pozemkov, na ktorých by mala plaváreň vzniknúť.

„Budem hovoriť s vlastníkom pozemku na Hlbokej ulici o možnej výmene za pozemok, ktorý vlastní mesto pri obchodnom dome Kaufland. Oba pozemky majú približne rovnakú asi jednohektárovú výmeru. Treba sa však dohodnúť o prípadnom doplatení rozdielu, ak by výmery nesedeli presne na meter," hovorí primátor o najbližších krokoch, ktoré v súvislosti s oživením plánov na výstavbu mestského bazéna podnikne.
Výmena pozemkov má podľa R. Cicutta šancu na úspech, pretože majiteľ pozemku na Hlbokej ulici plánuje investíciu, ktorá však nie je podľa územného plánu mesta v tejto lokalite vhodná. Naopak, práve lokalita pri Kauflande je pre jeho plány vhodnejšia.
Pri Kauflande plánovala ešte pred troma mesiacmi stavať plaváreň spoločnosť Grafobal Group, k mestskému jedno-hektárovému pozemku chcela pridať ďalšie dva hektáre, ktoré vlastní Trnavský samosprávny kraj. Projekt si však zrejme rozmyslela, pretože podľa slov primátora prestala s mestom komunikovať.
Pokiaľ ide o spôsob financovania výstavby mestskej plavárne, pripadajú podľa R. Cicutta do úvahy tri možnosti. Prvou je, že by ju mesto postavilo z vlastných zdrojov. Investícia vo výške približne 200 miliónov korún by však mesto finančne značne vyčerpala.
Pravdepodobnejšie teda je, že zdroje bude mesto hľadať v štátnom rozpočte, európskych fondoch alebo v partnerstve so súkromným investorom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava