Zraneného vodiča zachraňoval vrtuľník

  • Nezaradené
  • 14. októbra 2008, 11:32
  • Autor:V. Dusíková

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni vyrážali takmer každý deň k dopravným nehodám. Najzávažnejšia sa stala v pondelok 6. októbra ráno medzi Chtelnicou a Nižnou. Vodiča museli z pokrčeného Seatu Toledo vystrihovať.

Život 54-ročného muža visel na vlásku, zachraňovali ho vrtuľníkom. „Tento muž viedol Seat Toledo smerom na Nižnú a z neznámych príčin zišiel mimo cesty," informovala nás krajská hovorkyňa polície Martina Kredatusová. Auto narazilo do betónovej zátarasu, ktorá zdemolovala celú prednú časť Seatu. Hasiči museli použiť aj „vyprosťovacie" zariadenie.
Ďalšia vážna nehoda sa stala pri piešťanskej poliklinike v piatok 3. októbra po štvrtej hodine popoludní, keď do seba narazili dve osobné autá značiek BMW a Peugeot 206. Záchranári vzali dvoch vážne zranených pacientov do trnavskej nemocnice a o ďalších dvoch s ľahšími zraneniami sa postarali piešťanskí lekári. V dôsledku tejto dopravnej nehody sa na ceste z Piešťan do Drahoviec tvorili kolóny.
Oveľa väčšie šťastie mal v stredu 1. októbra o 10.50 h vodič, ktorý sa na tejto ceste prevrátil s autom na strechu. Hasiči skontrolovali únik prevádzkových kvapalín. Auto, ktoré skončilo mimo cesty, nemuseli prevracať, urobil to za nich žeriav.
V ten istý deň po deviatej hodine večer sa stala dopravná nehoda na diaľnici v smere na Hornú Stredu. Škoda Felicia narazila do kamiónu a zišla do poľa. Vodiča z auta vytiahli okoloidúci motoristi. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a lekári sa postarali o zranených.
Dve Felicie sa zrazili aj v Dolnom Lopašove v sobotu krátko pred desiatou hodinou dopoludnia. Na miesto nešťastia dorazili dve záchranky, ktoré previezli troch zranených ľudí do piešťanskej nemocnice.
Väčší požiar likvidovali muži v modrom len v Dubovanoch, kde vo štvrtok 2. októbra zhorel stoh slamy za asi 80-tisíc korún.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel