Projekt obnovy mosta vypracujú v Žiline

  • Nezaradené
  • 13. októbra 2008, 19:35
  • Autor:Michal Petruška

Výberová komisia vymenovaná primátorom mesta otvorila v utorok 23. septembra obálky s ponukami na vypracovanie projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu Kolonádového mosta, o ktorej sme písali v Piešťanskom týždni č. 38.

Na základe vopred stanovených kritérií, z ktorých najdôležitejším bola cena, vybrala komisia zo štyroch doručených ponúk víťaza výberového konania.
„Projektovú dokumentáciu nakoniec vypracujú na Stavebnej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline. Jej zamestnanci zabezpečovali aj predchádzajúcu diagnostiku spodnej a vrchnej časti stavby mosta, preto problémy nášho mosta poznajú," hovorí Igor Kováč, vedúci referátu majetku mesta a člen výberovej komisie.
Mesto za vypracovanie dokumentácie zaplatí Žilinskej univerzite 558-tisíc korún. Hotová by mala byť do konca januára 2009 a jej súčasťou bude už aj celkový rozpočet plánovanej rekonštrukcie.
Výberová komisia otvorila tiež obálky s ponukami na vypracovanie projektovej dokumentácie k revitalizácii prírodného kina v Piešťanoch. Mesto oslovilo na vypracovanie ponúk troch architektov.
Dokumentáciu vypracuje nakoniec tím architektky Oľgy Janákovej, Miroslava Vránu a Jána Krížíka z Bratislavy. Mesto za jej realizáciu zaplatí 756-tisíc korún a hotová by mala byť do konca roku 2008.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel