Fetišistky si získali srdcia Piešťancov

  • Nezaradené
  • 13. októbra 2008, 19:53
  • Autor:Viera Dusíková

Ak si myslíte, že riaditeľka piešťanského Domu umenia Edita Bjeloševičová je dáma, čo nemá rada experimenty – najmä ak ide o osvedčené festivaly, ste na omyle.

Aj keď mala spočiatku obavy, ako naše konzervatívne publikum prijme bratislavské Fetišistky, predsa zariskovala a túto odvážnu činohru prvej národnej scény zaradila do úvodu jubilejného desiateho ročníka Piešťanského randezvous.
Bol to správny ťah. Jej výber potvrdilo už v druhej scéne samotné publikum – výbuchom smiechu a potleskom. To posmelilo herečky Slovenského národného divadla k vynikajúcim výkonom. Táto hra dovtedy menej známej autorky Ivety Horváthovej ubehla veľmi rýchlo.
„Som tomu úprimne rada. A teší ma aj fakt, že festival prišiel pozdraviť nový riaditeľ činohry Štefan Bučko. Nastúpil do funkcie po Piešťancovi Ďurovi Slezáčkovi, ktorý je čestným občanom nášho mesta. Aj preto bol jeho príhovor plný symboliky a veľmi si ho vážim. Napokon, veď Štefan Bučko do Piešťan chodí vždy rád," uviedla Edita Bjeloševičová.
„Stalo sa pravidlom, že SND otvára nielen Piešťanské randezvous, ale aj novú divadelnú sezónu v našom meste. Trošku som sa obávala, ako sa herečky zhostia hry, ktorú celoročne vypredávajú v malom štúdiu SND. Predsa len – hrať na veľkom pódiu pre viac ako šesťsto divákov je iné ako v komornej scéne pre 170 ľudí. Aj ony – herečky Zdena Studenková, Kamila Magálová a Táňa Pauhofová a režisérka hry Soňa Ferancová, ba dokonca i samotný riaditeľ boli zvedaví, ako to tu dopadne," dokresľuje Bjeloševičová zákulisie príprav festivalu.
Bonbónikom spomínaného predstavenia bola aj účasť autora hipho-pového tanca – Laciho Strika. Laci vraj došiel nielen skontrolovať, ako si jeho zverenci (hiphoper Švoňo, ale aj Kamila, Zdena a Táňa) v Piešťanoch počínajú, ale do nášho mesta ho priviedli najmä kolegovia, ktorí mu na rovinu povedali: „Laci, poď s nami, v Piešťanoch býva vždy dobre!"

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín