Evu Wernerovú ocenili architekti za revitalizáciu Dubovej

  • Nezaradené
  • 10. októbra 2008, 14:05
  • Autor:Michal Petruška

Slovenská komora architektov udeľovala v stredu 8. októbra svoje výročné ocenenia. Už po druhý raz v histórii tejto „súťaže“ zrealizovaných architektonických diel bodovali aj Piešťany. V roku 2006 dostali cenu autori riešenia pešej zóny a tento rok neunikli Piešťany priazni porotcov vďaka projektu revitalizácie potoku Dubová.

Hlavnú cenu CE.ZA.AR v sekcii Exteriér si tak odniesli architekti Eva Wernerová, Igor Bučenec a Peter Pospiech. Porota ocenila nimi navrhnutú reguláciu potoka pomocou umelých meandrov a vybudovanie cyklistických a peších chodníkov, lávky a odpočívadiel s lavičkami.
Projekt tria architektov je dnes zrealizovaný len z časti, konkrétne v úseku Veterná – Jozefská ulica. Podľa primátora mesta Rema Cicutta však mesto plánuje pokračovať a revitalizovať tok Dobovej až po lodenicu.
„Z výhry som zostal prekvapený, pretože v konkurencii troch najlepších diel sa spolu s nami ocitli pekne zrekonštruované námestia. Porotcovia však zrejme ocenili fakt, že my sme sa tentoraz sústredili na tok riečky a jej spustnuté okolie, ktoré je mimo centra mesta v oddychovej zóne,“ hovorí na margo opätovného víťazstva v prestížnej súťaži Remo Cicutto.
Rozhovor s architektkou Evou Wernerovou o projekte revitalizácie Dubovej si prečítate v utorok v Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín