Bedle jedlé začali konečne rásť

  • Nezaradené
  • 7. októbra 2008, 14:39
  • Autor:Michal Petruška

Krátka popoludňajšia prechádzka z Havrana na Bakchus vilu neznamenala len príjemný oddych. Vlhké a teplé počasie vylákalo huby z ich úkrytov.

Lesy nad Piešťanmi začínajú hýriť hubami. Aj keď vyrazíte len na krátku prechádzku, určite si so sobou vezmite minimálne dva košíky.
Pre labužníkov ponúkam nasledovný recept na zapekané bedle.
Ingredience: bedle – mladé neroztvorené,  cibuľa, olej, soľ, čiene korenie, syr Eidam, vajcia.
Na 500 g malých hríbikov treba asi 150g syra a 2 vajcia, inak množstvo surovín ťažko odhadnúť – primerane…
Príprava: Malé hríbiky pokrájame na drobno a dusíme na oleji a cibuľke asi 10 minút, osolíme a okoreníme. Do vychladnutých hríbikov vmiešame nastrúhaný syr a vajcia, zamiešame.
Umyté, osušené klobúčiky bez nožičiek posolíme a naplníme zmesou, dáme na vymastený pekáč a pečieme 20 minút pri 200 stupňoch. Naplnené bedle možno zapekať na pokrájaných zemiakoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Jedinečnú príležitosť stretnúť v uliciach anjela ponúkajú počas čarovného predvianočného obdobia Piešťany. Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany podporila projekt,…
  • 30.11.2022, 09:54
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Červený kamión rozžiarený tisíckami svetielok, vianoční škriatkovia a Santa Claus. Takáto paráda zavítala do centra Piešťan v sobotu 3. decembra.…
  • 30.11.2022, 09:37
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
streda, 30. novembra 2022
Meniny má Andrej, Ondrej, zajtra Edmund