Piešťanci už vedú prvoligovú tabuľku

  • Nezaradené
  • 4. októbra 2008, 04:31
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa po piatom kole dostali na čelo prvoligovej tabuľky. V utorok totiž vyhrali vTrebišove 2:1 po samostatných nájazdoch a v piatok zdolali doma HKm Detva 5:1.

Trebišovčania nastúpili s päticou hráčov z Košíc. Aj preto mal zápas vysokú úroveň. Hoci mali obe mužstvá veľa šancí, každému sa podarilo v riadnom hracom čase prekonať výborne chytajúcich brankárov Hudáčka a Kuba len raz.
Piešťancov dostal do vedenia v 14. min Klčo, ale domáci vdruhej časti vyrovnali. Keďže sa nerozhodlo ani v predĺžení, na rad prišli samostatné nájazdy. V nich dal rozhodujúci víťazný gól Haring. Tre-tiny: 0:1,1:0,0:0, predĺženie 0:0.
V piatkovom domácom zápase si v bránke domácich odchytal premiérový prvoligový zápas junior Švajda zo Skalice. Domáci sa pustili do Detvanov hneď od prvých minút a skóre otvoril v 5. min Mihálik strelou medzi brankárove betóny.
Hral sa svižný hokej a v 17. min doklepol vyrazenú prudkú strelu Klučára do bránky Románek. Aj v druhej časti zápasu mali navrch domáci. Ďalší gól padol v 28.min po bombe domáceho Bučku, na ktorú brankár hostí nemal šancu zareagovať. O štyri minúty neskôr ho vyhnal z bránky umiestnenou strelou Novák, ktorý zakončil kombináciu s Učňom a R. Kolníkom.
V 37. min prudkú strelu Rada Kolníka brankár hostí neudržal a Haring puk pohotovo zasunul do bránky. V poslednej tretine sa vrátil do bránky hostí Škrečko, ale domáci už veľa kombinovali, hrali na krásu. Aj preto ho už neprekonali. Naopak, v 49. min hostia zmarili Švajdovi radosť z čistého konta.
Zostava ŠHK 37: Kubo – Chovan, Klučár, Bučka, Hanka, A. Kolník, Greň, Kopejtko, Drápal – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Rybárik -Rosa, Učeň, Chylo – Klčo, Blaško, Zindulka. V piatok chytal Švajda, v útoku hral Novák. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek