Životný úspech skifára Lukáša Babača

  • Nezaradené
  • 3. októbra 2008, 13:59
  • Autor:štefan Gregorička

ATÉNY- Piešťanský veslár, 23-ročný Lukáš Babač, má za sebou úspešnú sezónu. Hoci sa spolu s oddielovým kolegom Marošom Slobodom zo Sĺňavy neprebojoval v dvojskife ľahkých váh na olympijské hry, na svoje konto si pripísal štarty na majstrovstvách sveta v neolympijských disciplínach a na majstrovstvách Európy.

Lukáš štartoval na oboch podujatiach v skife. Kým na MS v Ottensheime súťažil v kategórii ľahkých váh, kde napokon skončil ôsmy, na ME v gréckych Aténach sa predstavil v kategórii ťažkých váh, v ktorej si vybojoval striebornú medailu.
To je jeho doteraz najlepšie umiestnenie na vrcholnom podujatí v seniorskej kategórii. Babač už jednu striebornú medailu vo svojej zbierke má. Získal ju pred troma rokmi v skife ľahkých váh na majstrovstvách sveta do 23 rokov v holandskom Amsterdame. Okrem toho bol Lukáš pred piatimi rokmi na juniorských MS štvrtý. Na olympijskom kanáli v Maratóne pri Aténach postúpil Babač z rozjazdy priamo do semifinále.
V druhej semifinálovej jazde bol ešte na poslednom medzičase na 1500 metrov tretí, ale v záverečnom finiši sa posunul na druhé miesto za Gréka Christoua, a s prehľadom postúpil do finále. Na rozdiel od pôvodného programu sa finále išlo už dve hodiny po skončení semifinále. Zverenec trénera Václava Kacíra mal síce slabší začiatok, no postupne sa prepracoval na druhú priečku, na ktorej došiel až do cieľa. Rýchlejší ako Babač bol už len domáci Christou, ktorý ho predstihol aj v semifinále.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava