V piatok sa deti hýbali v mestskom parku

  • Nezaradené
  • 3. októbra 2008, 15:57
  • Autor:Viera Dusíková

V piatok sa mestský park za Kursalonom zmenil na veľkú tvorivú dielňu v prírode.

Kým vo vnútri jednej z najkrajších sál mesta hrali česko-slovenskí umelci ekologicky zameranú divadelnú dramatizáciu, vonku sa to len tak hemžilo omladinou z celého regiónu.
Na druhý ročník celodenného podujatia s názvom Piešťany v pohybe prišlo asi šesťsto detí aj so svojimi učiteľkami, aby sa zapojili do osláv Svetového dňa turizmu, ktorý si už pätnásty rok pripomíname 27. septembra.
„Témou dnešného celodenného podujatia je slogan – Turizmom proti klimatickým zmenám,"informovala nás riaditeľka mestskej knižnice Margita Galová.
„Chceme deti naučiť, ako sa majú správať nielen k sebe a k svojim priateľom, ale aj k prírode, aby ju chránili a Deti si vyskúšali, akým „skafandrom " sa bránia hasiči proti sálavému teplu.V rámci podujatia sa deti učili aj triediť odpad. zvelaďovali. Slúžia nám na to hry, netradičné aktivity, malá škola ekológie, výstava motýľov, obliekanie stromov, maľovanie kamienkov, vystrihovačky z papiera, triedenie odpadu, ale aj záchranárske inštrukcie a prezentácie hasičov."
Výskajúci drobizg azda najviac bavilo zdvíhanie sa na vysokozdvižnej plošine hasičského auta. Iné deti si skúšali ochranný oblek či ťažké nožnice na plech, ktorými hasiči strihajú havarované autá.
V stánkoch Piešťanského informačného centra, neziskovej organizácie ProPolis, združenia Vydra z Čierneho Balogu, Špeciálnej základnej školy vo Vrbovom, ale aj pri stolíkoch Slovenskej asociácie ilustrátorov bolo po celý deň živo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj