Piešťanské pólistky len so „zemiakovou“ medailou

  • Nezaradené
  • 3. októbra 2008, 14:07
  • Autor:Ján Baranovič

Napriek tomu, že od rozdelenia bývalej ČSFR ubehlo už 15 rokov vo vodnom póle sa aj v tomto roku hral Československý pohár žien. Jeho dejiskom bolo po prvý raz v histórii turnaja piešťanské kúpalisko EVA. Z prvenstva sa napokon radovali hráčky PVK Vrútky.

Dobudúcna sa uvažuje s vytvorením spoločnej interligy. Na turnaji malo pôvodne hrať sedem družstiev, no keďže hráčky Steepu Praha do Piešťan neprišli, ich zápasy skontumovali v prospech súperiek. Pražanky mali mať v štvorčlennej skupine A práve domáce Kúpele Piešťany, takže prišli k dvom bodom za víťazstvo 5:0 bez boja.
Rovnaký výsledok si však zapísali do tabuľky aj družstvá z Bratislavy a Vrútok. Vo vzájomných súbojoch tejto trojice boli podľa očakávania najúspešnejšie hráčky Vrútok, ktoré vyhrali nad Sláviou UK Bratislava 20:2 a nad domácimi Kúpeľmi 14:10 (góly Kúpeľov: Hašková 4, Lazarová 3, Vendráková 2 a Výrostková 1). Vboji o druhú priečku v skupine A vyhrali Piešťanky nad Slá¬viou UK 8:6 (Hašková 3, Lazarová 2, Vendráková, Julínyová a Kubánová po 1).
Skupinu B vyhralo Fezko Strakonice, keď zdolalo Topvar Topoľčany 12:6 a Sláviu Hradec Králové 13:9. V súboji o druhú priečku v skupine vyhral Hradec Králové nad Topoľčanmi 13:12. Nasledovali zápasy o celkové umiestnenie. V súboji o piate miesto vyhrala Slávia UK Bratislava nad Topoľčanmi 9:7, v súboji o tretiu priečku chýbala domácim jedna z opôr, Kubánová, ale aj Prišticová a Fidlerová.
Tréner Peter Julíny mal k dispozícii na striedanie len dve hráčky z kádra kadetiek, čo na súperky nestačilo a s Hradcom Králové prehrali 12:19 (Hašková a Lazarová po 6) a vo finále vyhrali Vrútky nad Strakonicami 9:5 a obhájili prvenstvo v Čs. pohári. Najlepšou strelkyňou turnaja bola s 13 gólmi Michaela Migrová (PVK Vrútky). Rovnaký počet gólov však nastrieľala aj najlepšia hráčka turnaja Michala Hašková z KVP Kúpele. Najlepšia brankárkou sa stala Ilona Petrvalská zo Slávie UK. Zostava KVP: Masariková – Svetková, Vavrová, Prišticová, Hašková, Výrostková, Kubánová, Julínyová, Vendráková, Čuridlová, Lazarová, Fidlerová. Ján Baranovič, foto: (šg)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava