Black metal v kaviarni nielen pre metalistov

  • Nezaradené
  • 3. októbra 2008, 16:00
  • Autor:Daniela Serišová

V novootvorenej kaviarni s galériou Kofein caffé si popri káve či čaji môžete pozrieť výstavu plastík mladého piešťanského umelca Michala Staška.

Umelec reprezentujúci smer readymade ju nazval Slovenský Black metal. O vystavených predmetoch a o smere, v ktorom tvorí, hovorí, že „ umelecký objekt sa dá urobiť z hocičoho, hocijako a hocikým".
Aj keď Michal vyštudoval VŠVU, sochárstvo je pre neho iba koníčkom, nie zamestnaním. Pracuje ako art-director v reklamnej agentúre. Aj preto od neho nečakajte klasickú výstavu, aké bývajú v galériách.
Jeho plastiky z čiernej ocele sú skombinované z vecí, ktoré majú už niečo za sebou, no predsa v divákovi vyvolajú ich ucelené kompozície nové pocity a odkazy.
Každý vystavený predmet má svoje priliehavé meno a rovnako aj názov výstavy nieje prvoplánový. Autor prostredníctvom svojich plastík ľuďom odkazuje, aby sa pozastavili a nachádzali vuž takmer nepotrebných premetoch niečo nové.
Aby s vecami prípadne aj inak zaobchádzali a správne ich začlenili do svojho života. Plastiky vyvolávajú v každom človeku niečo iné, ale na prvý pohľad neodolateľne priťahujú, dýcha z nich zvláštne tajomno a minulosť. Prinútia diváka zotrvať pri nich a hľadaťzmysel, ktorýje v nich skrytý.
Výstavu si môžete pozrieť do konca decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela