Hráči MHK do baráže o extraligu z prvého miesta

  • Šport / Hádzaná
  • 19. mája 2018, 12:45
  • Autor:th

V poslednom kole nadstavbovej časti prvej hádzanárskej ligy cestovali hráči MHK Piešťany do Košíc, bojujúcich o druhú postupovú miestenku do baráže.

Piešťany nastúpili na zápas v dosť oklieštenej zostave s deviatimi hráčmi a jedným brankárom, čo napokon aj rozhodlo, pretože prehrali 26:32. Napriek tomu zotrvali na prvom mieste a vybojovali si postup do baráže o extraligu, kde budú súperiť s Malackami.
V prvom polčase hádzanári Piešťan vychádzali z obrany a v útoku hrali trpezlivo, premieňali šance a postupne si v 10. minúte vybudovali vedenie 5:2. Trojgólový náskok si udržiavali až do 18. min. Domáci využili dve presilovky a v 22. min vyrovnali na 9:9. Piešťanci o minútu neskôr využili presilovku a odskočili na 11:9. Domáci ale v závere polčasu opäť využili dve vylúčenia Piešťan a otočili skóre vo svoj prospech na 13:11.
V druhom polčase začali lepšie domáci, keď výborne bránili, vyrážali do protiútokov a v 34. min odskočili na 18:13. MHK sa nevzdával a v 38. min znížil na 17:19. Košičania v 50. min viedli najvyšším rozdielom 27:19, Piešťanom sa v závere ešte podarilo upraviť na konečných 26:32.
Martin Nedorost, tréner MHK: „V prvom polčase nám vychádzala obrana. V bráne nás podržal Kapša. Trpezlivo sme hrali v útoku, premieňali sme šance a nepustili sme domácich do ich typickej rýchlej hry. Aj napriek tomu sme dostali viacero gólov po rýchlych protiútokoch a až do konca polčasu sme mali navrch. Škoda viacerých vylúčení, pri ktorých sme dovolili domácim vyrovnať. V druhom polčase sme mali problém presadiť sa cez pevnú obranu Košíc. Dovolili sme, aby gólovo odskočili, a tým mohli kontrolovať hru. V závere sa nám podarilo znížiť na prijateľnú prehru. Škoda, že sme nemohli hrať v kompletnom zložení. Verím, že by sme Košice viac potrápili. Nakoniec nám aj táto prehra stačila na víťazstvo v prvej lige o dva body práve pred Košicami.“

Crows Košice – MHK Piešťany 32:26 (15:13)


Zostava/góly MHK: Kapša – Fejes 2, Bolješik 6, Sedláček 5, Salvata 5, Majerník 3, Macek 2, Halo 1, Stano, Jaššo 2
Do baráže o extraligu postupujú Piešťany, ktoré nastúpia proti poslednému extraligovému mužstvu z Malaciek, a Košice, ktoré budú hrať proti Modre. Prvý barážový duel odohrá MHK v nedeľu 20. mája o 16:00 na domácej palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín