Bezovecká rozprávka začala ráno, skončila večer

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. februára 2012, 09:16
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Jarné prázdniny na Bezovci sa začali uplynulú sobotu pretekmi detí, snowboardistov a vyznávačov slalomu. Kým v Piešťanoch došlo k prudkému otepleniu a po Váhu by sa korčuľovali už len kaskadéri a samovrahovia, na Bezovci si lyžiari zimu v slnečnom počasí užívali celý deň až do noci. Sneh bol síce mokrý, ale večer prituhlo.

Preteky detí do desať rokov v nenáročnom slalome – Bezovecká rozprávka vyhrala v kategórii dievčat Bratislavčanka Sofia Mareková. Za ňou sa umiestnili Ema Mozoláková a Laura Petričevič, obe z Piešťan. Aj medzi chlapcami boli Bratislavčania. Zlato a striebro si vybojovali Viktor a Karol Lappyovci, bronz získal Piešťanec Roland Buchman.

Popoludní sa na chiranáckej tristovke začali preteky v akrobacii snowboardistov. „Dali sme im názov – Ukáž, čo vieš. Som rád, že medzi siedmimi pretekármi bola aj jedna žena.Keďže bola jediná, získala Zuzana Benovičová prvé miesto v ženskej kategórii,“ povedal nám organizátor snowboardových pretekov Lukáš Vrábel z organizácie Projekt. Medzi mužmi rozhodcovia určili takéto poradie: prvý sa umiestnil Radovan Hradil, druhí boli Adam Skaličan a Matúš Zelenay a odmenu i dipolom za tretie miesto si prevzali Martin Kusý a Bystrík Izakovič.

V slalome Bezoveckej rozprávky pretekalo 23 detí.

„Večerný Memoriál Miška Pikusa sa konal tiež vo vynikajúcej športovej atmosfére. Zúčastnilo sa ho 51 pretekárov a 17 trojčlenných družstiev. Tu si zlato vybojovali za jednotlivcov Zuzka Hradilová a Ivan Herinek,“ informoval nás Rastislav Martančík zo Ski Bezovec. V družstvách zvíťazila Dancova trojka – Martin Danko, Daniel Haberern a Daniel Wolf.  Na druhom mieste boli Lucia Havrlentová a Milan Mozolák mladší. Strieborný Twin team tvorili  Peter Kujan, Lubo Ander a Michal Michal Nachtman. Na tretej priečke sa umiesnili Soňa Švrčková, Lubo Ander a Fčerajčí večer v zložení Marián Gregorička, Andrej Bílený a Lubomír Brna. Lyžovanie na Bezovci pokračuje aj počas jarných prázdnin. V prevádzke sú všetky vlaky – tristovka, päťstovka, šesťstovka aj detský vlek. Lyžiarske podmienky sú tam veľmi dobré.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav