Tancovalo rovných sto masiek

  • Nezaradené
  • 15. februára 2017, 10:00
  • Autor:am

Deti zo Základnej školy s materskou školou Rakovice cez víkend azda ani vlastní rodičia nespoznali. Prezliekli sa totiž do krásnych, ba dokonca desivých masiek a užívali si príjemnú atmosféru počas tradičného karnevalu. Ten pre nich v sobotu 11. februára zorganizovala škola, centrum voľného času a rada rodičovského združenia.

Školskú telocvičňu zaplnilo presne sto masiek. Medzi nimi sa objavili princezné, myši, kaktusy, supermani, pacmani, stavbári, čerti či strašidelné Samary. Zabaviť sa prišli aj rodiny z Boroviec či Veselého. V úvode sa masky predstavili a organizátori ich náhodne odmenili. Oceňovali i skupinovú masku, a to takisto náhodným vyžrebovaním, pretože všetky boli jedinečné a pekné. Odmenu – tortu – si odniesli Dlhý, Široký a Bystrozraký. Každé dieťa však získalo sladkosť.

V maskách neprišli len deti, no prezliekli sa i rodičia. „Toto začalo už pred dvomi rokmi a každý rok sa počet zamaskovaných dospelých zvyšuje. Naším cieľom je zabaviť aj deti, aj rodičov,“ uviedol riaditeľ školy Pavol Krátký.

Karneval pripravujú žiaci spolu so zástupkyňou riaditeľa Katarínou Rafajdusovou. „V piatok pred karnevalom sú vždy žiaci niektorej triedy od rána uvoľnení z vyučovania, pomáhajú aj so mnou a upratovačkami,“ prezradil riaditeľ. Žiaci, ktorí mali v rozvrhu telesnú výchovu alebo techniku, nafukovali balóny, pomohli im aj členovia gitarového krúžku.

Počas diskotéky si deti zatrsali na najznámejšie hity súčasnosti, ale aj skladby ako Hafanana či Jede jede mašinka, a poriadne sa pritom zabávali. Po tanečnej časti prišla na rad súťaž sochy, čo znamenalo, že hneď ako dídžej vypol hudbu, všetci tanečníci museli zostať stáť ako zamrznutí. Užili si aj klobúkový tanec, bez ktorého si už karneval ani nevedia predstaviť.

Všetci sa tešili i na obľúbenú časť karnevalu, na tombolu. Tá bola skutočne veľmi bohatá, od Obce Rakovice mohli návštevníci získať prvú cenu, ktorou býva každoročne bicykel. Ďalšie ceny do tomboly venovali okrem sponzorov i okolité obce a rodičia. Riaditeľ školy sa z karnevalu tešil. „Som veľmi spokojný najmä s číslom sto. Z roka na rok sa počet masiek zvyšuje,“ zamyslel sa P. Krátký, ktorý sa sám prezliekol do masky kovboja a je vďačný všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na realizácii tohto obľúbeného podujatia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava