Ratnovce mladnú, stavajú novú škôlku

  • Spravodajstvo
  • 16. augusta 2016, 14:22
  • Autor:pg/vd

Medzi výnimočné udalosti môžu Ratnovčania zaradiť tohtoročné hodové slávnosti, počas ktorých starosta obce Peter Gogol spolu s poslancami slávnostne poklepali základný kameň budúceho nového pavilónu v miestnej materskej škole. Zariadenie za takmer dvestotisíc eur chcú Ratnovčania dokončiť aj spustiť do prevádzky do konca tohto roka.

Pavilón bude realizovaný ako prístavba k starej časti škôlky, ktorá sa nachádza v centre obce za obecným úradom. Výstavba bude stáť približne 190-tisíc eur, polovica je financovaná z dotácie ministerstva školstva a zvyšok doplatí obec z vlastných zdrojov. V súčasnej dobe je kapacita škôlky dvadsať detí, po realizácii prístavby sa zvýši na 45.

„Zrejme blízkosť Piešťan, ale aj krásne okolie s pahorkami Považského Inovca či možnosťami športového vyžitia na jazere Sĺňava radí Ratnovce do lokality, kde rastie výstavba rodinných domov vysokým tempom. Pribúda množstvo mladých rodín, ktoré si Ratnovce vybrali za miesto svojho budúceho života. Primerane tomuto stavu v obci pribúda aj počet detí, ktoré by chceli byť umiestnené v predškolskom zariadení. Nakoľko tento počet je stanovený aj plochou a tiež počtom sociálnych zariadení, stará škôlka, ktorá bola vybudovaná v šesťdesiatych rokoch, už kapacitne nepostačovala,“
uviedol pre Piešťanský týždeň starosta P. Gogol.

Ratnovčania sa teda museli začať zaoberať myšlienkou prístavby. „Minulý rok Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu o poskytnutí dotácie zo štátneho rozpočtu na rozšírenie kapacít materských škôl formou prístavby. Obec sa zapojila do tejto výzvy a výsledkom je aktuálna realizácia výstavby predškolského zariadenia. Do konca roka by teda ratnovské deti mohli tieto novovybudované priestory naplno využívať,“ dodal P. Gogol.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 16. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava