Historický Vysielač opäť vyslal signál

  • Spravodajstvo
  • 22. novembra 2017, 06:09
  • Autor:Gabo Kopúnek

Poklepkaním základného kameňa sa oficiálne začala nová etapa v živote lokality na pomedzí obcí Veľké Kostoľany a Dubovany, ktorú miestni nazývajú Vysielač.

V priebehu najbližších rokov by tu mali vyrásť rodinné i bytové domy i podnikateľské priestory s kompletnou občianskou vybavenosťou. Práve na ňu sa tešia obyvatelia Dubovian, ktorí za viacerými službami musia cestovať až do Veľkých Kostolian. Takto ich budú mať na polceste.
Samotný projekt počíta s výstavbou rodinných domov až na približne 170 pozemkoch, ktorých cena má byť nižšia ako ponuka iných developerov na okolí. A možno v tom práve spočíva dôvod, prečo sa k projektu vedenie obce Veľké Kostoľany správa macošsky. Obec má totiž rozpracovanú výstavbu rodinných domov hneď v susedstve, a hoci nie je majiteľom stavebných pozemkov, vráža do výstavby potrebnej infraštruktúry vlastné peniaze.
Tí, čo nemajú odvahu púšťať sa do staviteľského dobrodružstva, môžu svoje nové bývanie začať v plánovaných bytových domoch s dvoj- a trojizbovými bytmi. Na kľúč sa budú ale odovzdávať aj radové rodinné domy, takže kto má rád súkromie, určite to ocení.
O cenách sa na slávnostnom predstavení projektu Vysielač v piatok 17. novembra veľmi nehovorilo, nakoľko ešte investor nepozná všetky vstupy potrebné pre kalkuláciu. Záujemcovia si však môžu nezáväzne zarezervovať pozemky, kde by chceli mať svoje vysnívané bývanie.
Investorom projektu je rodina miestneho podnikateľa Mariána Šupu. Okrem obyvateľov obce, záujemcov či zvedavcov ich v realizácii projektu prišli podporiť starostovia okolitých obcí i novozvolený župan Jozef Viskupič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava