Andersenova noc: Aj v Lúke spali v škole

  • Mladí dnes / Školy
  • 12. apríla 2017, 10:05
  • Autor:iš/red

V nezvyčajnom čase – v piatok 31. marca o pol šiestej podvečer – prišlo do svojej školy v obci Lúka 63 žiakov. Boli vystrojení na noc – s rozradostenými očami, rýchlym krokom a tajomným očakávaním z príchodu Andersenovej noci.

„Áno, už po tretíkrát naša škola v noci ožila Andersenovou nocou,“ povedala jej organizátorka Ingrid Štibrányiová. Tentoraz bola kúzelná noc venovaná 40. výročiu založenia českého komiksu Čtyřlístek, 20. výročiu uvedenia prvého dielu série o Harrym Potterovi a 120. výročiu napísania legendárnej rozprávky Cisárove nové šaty Hansom Christianom Andersenom.

Štyri hlavné postavičky – Myšpulin, Bobík, Fifinka a Pinďa – sprevádzali žiakov prvého stupňa po jednotlivých stanovištiach. „Najskôr sme si pozreli tri ukážky z komiksu. Potom po rozdelení detí do piatich skupín sme spoločne prekonávali úlohy, ktoré nám tieto postavičky pripravili. Školáci absolvovali kolobežkový slalom, obliekali postavičky, navrhovali zaujímavé záložky, učili sa tanečné kroky hlavných hrdinov a hľadali tajomný poklad. Pred rozprávkou na dobrú noc vypúšťali na ihrisku balóny šťastia. Boli vám to neuveriteľné zážitky, ale každá noc má svoju moc. Po súťaživo-tvorivo-literárnom vypätí prišiel na rad zaslúžený odpočinok. Každý žiak si našiel svoje spacie miesto a rozprávkové sníčky sa mohli začať. A možno skončia až v ďalšom ročníku Andersenovej noci,“ uviedla I. Štibrányiová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 11. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel