Riaditeľ gymnázia dostal najvyššie ocenenie

  • Spravodajstvo
  • 8. mája 2014, 08:50
  • Autor:gym/red

Najvyššie ocenenie, Veľkú medailu sv. Gorazda, získal za dlhoročnú pedagogickú a riadiacu prácu v oblasti výchovy, vzdelávania a športu riaditeľ Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch Ivan Luknár. Koncom marca mu ju odovzdal minister školstva Dušan Čaplovič.

Na škole začal pôsobiť v septembri 1972 ako učiteľ telesnej a brannej výchovy. Vďaka svojim skúsenostiam z predchádzajúceho pôsobenia v Dukle Banská Bystrica ako tréner moderného päťboja viedol aj strelecký a branný krúžok. Neskôr, po zmene režimu, sa stal na rok zástupcom riaditeľa školy a od roku 1992 aj riaditeľom. Ku koncu marca tohto roku odišiel na dôchodok.
Počas svojho pôsobenia vo funkcii riaditeľa sa pričinil napríklad o výstavbu novej telocvične, prístavby školy, o rekonštrukciu niektorých častí hlavnej budovy či modernizáciu školských pomôcok. Patrí k spoluzakladateľom rôznych aktivít pre študentov – Kurz na ochranu zdravia a života s turistickým zameraním, organizáciu lyžiarskych kurzov a podobne. Avšak za najdôležitejšiu vždy považoval vysokú vzdelanostnú úroveň študentov, gymnázium patrí medzi popredné školy v hodnotení študijných výsledkov.
Škola sa pod vedením I. Luknára zapojila do niekoľkých medzinárodných projektov ako Socrates, Comenius, Erasmus a udelili jej čestný názov Gymnázium Pierra de Coubertina. V septembri budúceho roka sa desiaty ročník Fóra škôl Pierra de Coubertina bude konať práve v Piešťanoch, I. Luknár zostáva naďalej ako externý spolupracovník spoluorganizovať toto podujatie. Kolektív pracovníkov školy mu za celú doterajšiu činnosť ďakuje.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 6. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav