Tancovali aj hrali divadlo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. decembra 2016, 07:52
  • Autor:

Tradičná Vianočná akadémia Základnej školy s materskou školou v Rakoviciach dala mladým umelcom opäť šancu prejaviť sa. V sobotu 17. decembra sa v školskej telocvični spievalo, tancovalo, hralo a, samozrejme, tiež tlieskalo.

Obdobie sviečok, kolied a sviatočnej atmosféry sa pre deti z rakovickej školy a škôlky začalo už prvú adventnú nedeľu vianočnými trhmi. „Predávali sme tam adventné vence, ktoré vyrábali naši žiaci s pomocou mamičiek. Pred predajom vence vysvätil pred kostolom pán farár,“ prezradila Katarína Rafajdusová, zástupkyňa Centra voľného času (CVČ) pri Základnej škole s materskou školou v Rakoviciach.

Sviatky u nich tradične pokračujú mikulášskymi besiedkami. „Okrem toho, že sme robili besiedky u nás v škole, navštívili sme aj okolité škôlky či vystúpili pre našu obec,“ pripomenula zástupkyňa CVČ. Vianočnú atmosféru podporili i tvorivými dielňami, na ktorých deti vyrábali svietniky. Tie potom na vianočných trhoch predávali spolu s ďalšími výrobkami, ktoré pripravovali aj s rodičmi.

Práve trhy predchádzali akadémii, vyvrcholeniu sviatočnej atmosféry v Rakoviciach. Nechýbali hrané príbehy o Popoluške, anjeloch či o tom, ako sa čertom zapáčili Vianoce. Deti ukázali, že vedia tancovať, spievať i hrať na gitaru. Veľký úspech zožali aj sestry Fórrové s orientálnym tancom. „Deti sa predviedli s programom, ktorý nacvičili s učiteľkami, ale vystúpili aj žiaci záujmových útvarov pri CVČ, a to dramatický krúžok, folklór alebo hiphop,“ povedala K. Rafajdusová alias „teta Katka“.

V závere programu mal slovo riaditeľ školy Pavol Krátky a starosta obce Dušan Daloš, pričom odmenili bývalú žiačku školy Tatianu Hluzinovú za obhájenie prvého miesta v celoslovenskej súťaži Klasici v komikse. „Chceli sme, aby aj ostatní rodičia videli, že si toto ocenenie za naozaj pekné dielo zaslúži,“ dodala zástupkyňa CVČ.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 20. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel