Noc hradov a zrúcanín opäť aj na Katarínke

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 18. augusta 2017, 07:09
  • Autor:Michaela Stareková

Dobrovoľníci z projektu Katarínka v sobotu 19. augusta opäť otvoria ruiny kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej neďaleko Dechtíc pre verejnosť. Tento rok sa po piatykrát zapoja do projektu Noc hradov a zrúcanín, ktorý na Slovensku organizuje združenie Zachráňme hrady.

Podujatie sa začne o 18.45 h svätou omšou pod holým nebom priamo v lodi kostola. Po omši čaká návštevníkov barokový koncert v podaní dvoch mladých umelcov: Adama Štefunka (organ) a Michala Klasa (spev/barokové husle). Hudobníci budú interpretovať skladby od známych skladateľov – Veracini, Gemiani, Fesch, Roškovský. Po ukončení koncertu bude pre návštevníkov pripravené občerstvenie – mastný chlieb s cibuľou. Program bude pokračovať nočným sprevádzaním Katarínkou za svetla lampášov, fakieľ a sviečok, a zároveň bude možnosť stíšenia sa v modlitbe pri San Damiánskom kríži. Ukončenie podujatia je odhadované na 23. hodinu, pričom sprevádzanie vo veži bude možné len do začiatku svätej omše.
Návštevníci sa na Katarínku dostanú pešo po vyznačených a vysvietených turistických trasách z okolitých obcí Naháč, Dechtice alebo Dobrá Voda. Zároveň je možné využiť odstavné parkovisko pod Katarínkou, na ktoré sa dá dostať odbočkou medzi Naháčom a Dechticami. Medzi parkoviskom a Katarínkou bude v prípade potreby k dispozícii „kyvadlová doprava – biela kocábka“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava