Na Floreáte sa povaľuje šatstvo z kontajnera, ale i množstvo fľašiek

Nepekná čierna skládka vznikla vďaka neznámemu „autorovi“ na Ulici A. Dubčeka v Piešťanoch, ktorý sa evidentne rozhodol poprehŕňať v oblečení. Šatstvo zo samostatnej nádoby sa tak dnes, 5. januára povaľuje na zemi rovnako, ako aj samotný kontajner.

V stredu 5. januára na Ulici A. Dubčeka.

Kým sa pred mestským kultúrnym strediskom nekultúrne povaľujú odevy, ktoré mohli skončiť v ekologickom zbere, na ďalších miestach, ako je Ružová či Tichá, sa zasa nachádza množstvo prázdnych sklenených fliaš. Príchod nového roka, zdá sa, ľudia oslávili poriadne.

Sklo sa bude podľa harmonogramu v tejto časti mesta vyvážať v piatok 7. januára. Ak teda máte doma ešte nejaké sklené fľaše, je vhodné zvážiť, či s ich vynášaním nepočkať, kým zberová spoločnosť kontajnery vyprázdni. Kedy sa kontajnery v meste vyvážajú, si môžete pozrieť TU. Stačí si nájsť sekciu s názvom Vývoz separovaného zberu na sídliskách v r. 2022, prípadne inú, ktorá vás zaujíma.

Pri vyhadzovaní odpadkov tiež treba mať na pamäti, že všetko, čo sa nachádza mimo kontajnerov, je považované za nepovolenú skládku.

Ako pred časom uviedlo mesto Piešťany, už v roku 2021 sa zvýšil v kúpeľnom meste počet skládok. Navýšila sa tak aj výška financií, ktoré radnica musela zaplatiť za ich odstránenie. V roku 2021 Mesto Piešťany vynaložilo do novembra na odstránenie nepovolených skládok odpadov finančné prostriedky vo výške 9 906 eur. Pre porovnanie, v roku 2020 boli náklady na odstránenie skládok vo výške 6 990 eur. A vyzerá to tak, že niektorí nezodpovední občania do nového roka vstupujú s ambíciou toto číslo ešte navýšiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel