Vianočný stromček je tento rok z Floreátu

Tento rok krášli Winterovu ulicu vianočný stromček, ktorý pochádza priamo z Piešťan. Mestu ho darovala rodina z Hlbokej ulice na Floreáte, kde im vysoko prerástol aj rodinný dom.

Stromček osádzali v pondelok dopoludnia. Foto: am

Služby mesta Piešťany v pondelok 15. novembra približne 35-ročný smrek pichľavý vypílili z Hlbokej ulice a previezli do centra. Stromček je široký a košatý, takže tento rok zvolili príjazdovú cestu na pešiu zónu okolo „skákajúcej“ fontány Príbeh prameňov.

Na osádzanie stromčeka a náročnú prácu ľudí zo služieb mesta sa prišlo pozrieť mnoho Piešťancov. Smrek, ktorý sa bude v najbližších týždňoch týčiť do výšky 12,5 metra, pričom ešte 1,8 metrový kmeň bude mať uložený v zemi, zdvíhali pracovníci služieb za pomoci žeriavu.

Potom, čo ho z vlečky traktora zdvihli do vertikálnej polohy, museli mu orezať spodné vetvy, ale aj kmeň. Samotné orezávanie kmeňa trvalo približne hodinu, pretože je nutné ho zbrúsiť na centimetre presne podľa pripraveného otvoru, slúžiaceho ako stojan.

Po zrezaní a osadení stromčeka nasledujú posledné úpravy a uchytenie. V najbližších dňoch ho ozdobia, odskúšajú osvetlenie a v piatok 26. novembra ho slávnostne rozsvietia. Ozdoby budú obdobné ako minulý rok, rovnako tak pribúdajú rovnaké ozdoby, na aké sú Piešťanci zvyknutí, aj na stĺpy pouličného osvetlenia. Vo fontáne Príbeh prameňov v pondelok osadili obľúbenú svietiacu dekoráciu a pribúdať budú aj ďalšie.

Novinka bude tento rok umiestnená na Kolonádovom moste, kde inovovali dekorácie pre rekonštrukciu. Na toto miesto teda osadia šesť nových dekorácií. Novo obmotané sú aj stĺpy na Námestí slobody.

Fotogaléria:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj