Služby mesta už chystajú výzdobu

I keď by mali byť ľudia predovšetkým doma, prípadne sa presúvať na prechádzky či športovanie mimo civilizácie, stále sa nájdu takí, čo musia chodiť do práce či k lekárovi. Ak vás takáto cesta zavedie centrom mesta, už onedlho vám ju spríjemní veľkonočná výzdoba.

Foto: Mesto Piešťany

Veľká noc je tu už o necelé dva týždne. Pravdepodobne ju strávime ešte poväčšine v príbytkoch, no ak nás povinnosti zavedú medzičasom do centra, mohlo by to na duši zanechať aj príjemné pocity. Vyľudnené námestie už v týchto dňoch skrášlia veľkonočné dekorácie, onedlho už dokonca aj funkčné fontány. „Služby vykonávame aj naďalej – čistenie ulíc strojné, aj ručné, vývoz košov v uliciach, výsadby kvetín, údržba zelene, každodenné opravy verejného osvetlenia a svetelnej signalizácie, veľkonočná výzdoba bude inštalovaná v najbližších dňoch, začínajú prípravné práce spojené s fontánami a podobne,“ odpovedala nám Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany na otázku, či sa naďalej organizácia a jej zamestnanci venujú „bežným“ činnostiam, ktoré k tomuto času prislúchajú.

Pandémia však prácu zamestnancov ovplyvnila. Sú informovaní o hygienických postupoch a predpisoch, ako je nosenie rúška či respirátora, rukavíc i okuliarov. Dbať musia aj na to, že vstupy do kancelárií napríklad pietnych služieb či zberného dvora sú povolené len jednotlivo a v rúškach. Čo sa dá, treba riešiť telefonicky alebo e-mailom, prípade dodržiavať tieto nariadenia. Ostatné priestory sú zavreté. „Z dôvodu zákazu zhromažďovania sa sme zatvorili tržnice a s tým súvisiace toalety. Uzatvorené sú detské ihriská a športoviská (tie, ktoré uzavrieť sa dajú),“ uviedla riaditeľka.

Koronavírus obmedzil aj strojné čistenie. Plošné čistenie odstavných plôch a parkovísk je odložené, keďže ľudia sú doma a ich autá parkujú na uliciach viac-menej bez pohybu. Pozastavený je aj predaj ročných parkovacích kariet.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela