Chodci v Trnavskom kraji pozor!

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 17. decembra 2019, 20:48

Už teraz vieme, že tieto nehody sa nemuseli stať, keby ste si dali na ceste väčší pozor. Na ľahkovážne správanie doplatil životom v sobotu, v skorých ranných hodinách 34 ročný muž z okr. Galanta. Muž sa pešo presúval smerom od Galanty na Sládkovičovo, neosvetlený, bez reflexných prvkov a po strede cesty. Vodič, ktorý ho zachytil, ho nemal šancu vidieť. Polícia alkohol u vodiča na aute Peugeot Boxer nezistila.


Nehoda zo 14.12. 2019 (Autor: krpz)

K ďalšej nehode s účasťou chodkýň prišlo v meste Senica mimo priechodu pre chodcov. Ráno, za tmy vykročili na cestu spoza autobusu tri staršie dámy bez toho, že by sa presvedčili, či je to pre nich bezpečné. Ženy vo veku 81, 62 a 75 rokov skončili v nemocnici a zo zranení, ktoré utrpeli pri náraze s autom, by sa mali liečiť približne niekoľko týždňov. 21 ročná vodička, ktorá viedla auto Kia Rio, sa pri nehode nezranila. Policajti jej alkohol v dychu nezistili. Obe nehody polícia naďalej vyšetruje.

Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody a j v meste Trnava, na Ulici Hlbokej pri čerpacej stanici. 6 ročný chlapec náhle vbehol na priechod pre chodcov, aj keď svietilo červené svetlo stoj. Vodič, ktorý bol v tesnej blízkosti priechodu sa snažil ešte nárazu vyhnúť, no vzhľadom na krátku vzdialenosť došlo k zrážke s dieťaťom. Malý Trnavčan utrpel vážne poranenie nohy a bol prevezený do trnavskej nemocnice. Polícia alkohol u vodiča nezistila.

Treba si naozaj uvedomiť, že na cestách sú chodci najhroznejší účastníci a pri strete s autom aj pri menšej rýchlosti ide o život. V záujme vlastnej bezpečnosti je naozaj potrebné aktívne používať reflexné doplnky, ktoré vám môžu zachrániť život.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín