Starosta Drahoviec šéfuje fanklubu Petry Vlhovej

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. januára 2019, 16:00

Šéf Slovenského koseckého spolku, ktorý organizuje každoročné preteky v kosení ručnou kosou, predtým kominár, klampiar a v súčasnosti starosta Drahoviec. To všetko charakterizuje Miroslava Ledeckého, ktorý po novom predsedá i fanklubu úspešnej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, ktorá zažíva svoju najúspešnejšiu sezónu.

Miroslav Ledecký spolu s dcérou Ellou fandia Petre Vlhovej už roky. © archív Miroslava Ledeckého

Sám Miroslav Ledecký vraví, že k šéfovaniu fanklubu sa dostal ako slepé kura k zrnu: „Po niektorých pretekoch som sa dal do reči s Petriným otcom, Igorom Vlhom, ktorý je strojca tohto nápadu. V tíme sa venujú všetkým ekonomickým a logistickým záležitostiam, tak ma požiadal, či by som si fanklub nezobral na starosť ja. Sľúbil som mu to.“

Stanovili si teda priority a rozbehli to naplno. „Nezakladáme žiadne občianske združenia, nevyžadujeme členstvo a nerozdávame preukazy. Ja a pár ľudí okolo mňa sa snažíme fanúšikom, ktorí chcú ísť na preteky, pomôcť so zháňaním lístkov, ubytovania a dopravy, aby Peťa na svahu cítila, že jej fanúšikovia sú tam,“ povedal pre Piešťanský týždeň M. Ledecký. Podarilo sa mu zohnať lístky napríklad do rakúskeho Semmeringu na fanúšikovskú tribúnu, kam sa dá dostať len cez fanklub. A ten, ktorému predsedá starosta Drahoviec, je jediný na Slovensku.

Skalní fanúšikovia sú s Vlhovcami takmer ako rodina.

Najbližšie sa obrovská slovenská výprava chystá do Mariboru, kde sa preteky uskutočnia prvé dva februárové dni. Pre veľké množstvo záujemcov sa Ledecký skontaktoval s cestovnou kanceláriou, vďaka ktorej sa fanúšikovia môžu dopraviť a ubytovať v Slovinsku, prípadne im sám poradí čo a ako. „Keby mi niekto pred rokmi dal takéto informácie, bol by som rád. Preto sa teraz snažím vedomosti posúvať ďalej, aby nás v Maribore bolo čo najviac.“

Prezradil však i jednu zaujímavosť. Kontaktovali ho vraj fanúšičky z východného Slovenska, ktoré sú zhodou okolností hudobníčky. Dohodli sa teda, že do Mariboru povezú i nástroje, zahrajú ľudovú hudbu a vytvoria parádnu atmosféru.

Okrem toho sa fanklub najbližšie chystá i do českého Špindlerovho Mlýna a na finále Svetového pohára do Soldeu v Andorre.

Novopečený drahovský starosta fandí Petre Vlhovej už roky. „Lákajú ma takíto zaťatí športovci. Peťa žne úspechy, je na vrchole, ale nikto nevie, čo zažívala v školských časoch. Ako veľmi drela, ako tvrdo išla za víťazstvami. Odkedy som sa to o nej dozvedel, spoznal jej charakter a život, obdivujem ju,“ uviedol M. Ledecký.

Úspechy zjazdárky hrejú drahovského starostu pri srdci.

Po víťazstve zjazdárky ho ovládne hrejivý pocit pri srdci. „Keď v Semmeringu nečakane vyhrala obrovský slalom, mal som pocit, že fanúšikovská tribúna nevydrží. S jej otcom a mamou sme plakali v náručí,“ zaspomínal na nedávne preteky. Keď vyhrala v rakúskom Flachau, zavolal mu Petrin otec, že je naňho a na robotu, ktorú odvádza, hrdý. „Povedal som, že to naopak, ja som hrdý na nich.“

Zaujímavé je, že športovkyňa rastie M. Ledeckému aj doma. Jeho 14-ročná dcéra Ella sa dokonca na úspešnú slalomárku podobá aj fyzicky. „Na svahu má problém vysvetliť, že nie je Petra Vlhová. Stretáva sa dokonca s požiadavkami na fotky a podpisy. Už si z toho robíme žarty,“ dodal starosta.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf