Vianočný stromček na Winterovej ulici už žiari

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. novembra 2018, 16:00

V Piešťanoch zavládla pravá predvianočná atmosféra. V piatok 23. novembra na Winterovej ulici slávnostne rozsvietili vianočný stromček, ktorý bude najbližšie týždne tešiť obyvateľov i turistov počas prechádzok, ale aj vychutnávania vianočného punču.

Pri stromčeku sa v piatok popoludní zišlo mnoho ľudí. Okrem slávnostného rozsvecovania ozdôb ich určite vylákalo von aj priaznivé počasie, v ktorom si mohli bez zmrznutých rúk vychutnať teplý vianočný punč, varené vínko, či ochutnať trdelník alebo cigánsku.

Po 16. hodine slávnostne rozsvietil stromček viceprimátor Martin Valo. O program sa postarali tanečníci a hudobníci zo Základnej umeleckej školy. Vianočné kostýmy tanečníkov striedali koledy v podaní spevákov a muzikantov, a tak sa už päť týždňov pred najkrajšími sviatkami v roku mohli návštevníci naladiť na vianočnú atmosféru.

Iste im k tomu dopomohla aj tohtoročná krásna mestská výzdoba. „Vianočné sviatky sú najkrajším obdobím roka. V tomto predvianočnom čase zamestnanci Služieb mesta Piešťany už niekoľko dní pripravujú v uliciach mesta vianočnú výzdobu. Pripravili ozdoby na stĺpy, samostojace ozdoby, spomedzi čoho je zlatým klincom veľký mestský vianočný stromček,“ povedala Hana Dupkaničová, riaditeľka služieb mesta.

O vyrezanie, úpravu a osadenie stromčeka sa postaralo stredisko údržby. Ako sme už informovali v predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa, pochádza z Rastislavovej ulice. „Dostali sme ho od rodiny Orviskej, ohrozoval totiž ich obydlie. Po vzájomnej dohode sme tento stromček vyzerali a previezli na pešiu zónu,“ uviedol Peter Tekula, vedúci strediska zelene.

Je rád, že minuloročná novinka, veľké koleso na Winterovej ulici, tento rok i s nápisom Piešťany, sa teší veľkej obľube medzi domácimi aj turistami. „Jeho úspech nás inšpiroval nielen pri tvorbe veľkonočnej, ale aj tohtoročnej vianočnej výzdoby. Opäť teda máme novinky, na pešej zóne sú to ihlany, veľký veniec, chystáme hviezdu a ešte máme jedno prekvapenie, ktoré chceme inštalovať budúci týždeň,“ načrtol P. Tekula.

Okrem strediska zelene, ktoré pripravovalo výzdobu, netreba zabudnúť aj na stredisko údržby, kde tamojší elektrikári všetky ozdoby skontrolovali, zapojili a nasvietili. „Všetky dekorácie berú chlapi do dielne, kde ich zapnú, odskúšajú, vymieňajú jednotlivé diely. Každý rok tiež prídeme s niečím novým. Aj na stromčeku sa nachádzajú nové prvky. Minulý rok sme skúsili nasvietiť polystyrénové gule, tento rok sme zohnali tri veľkosti a v dielňach sme to spojazdnili. Vždy je to však problematické, lebo stromček nie je rovný, symetrický, preto je to náročné,“ uviedol Peter Fiala, vedúci strediska údržby.

Vďaka sponzorovi sa službám mesta podarilo vyzdobiť svetelnou reťazou stromček na Valovej ulici, ďalší pri Magnólii a tretí pri Kine Fontána. Osvecovať budú ešte stromček na Sídlisku Adam Trajan, aj na N. Teslu.

A azda nebudeme preháňať, keď povieme, že touto výzdobou sa Piešťany zaradili k najkrajšie vyzdobeným mestám široko-ďaleko.

„Chcel by som poďakovať všetkým našim zamestnancom, ktorí sa skutočne veľmi narobili pri príprave vianočnej výzdoby a ešte sa aj narobia, lebo nie sme na konci. Takže zamestnancom verejnej zelene či údržby za ich zlaté ručičky patrí jedno veľké ďakujem,“ dodal na záver P. Tekula.

A. Mathiasová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava