Rodičov predškolákov čaká rušný september

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. júla 2018, 10:00

Bezpečnosť či hygiena časti piešťanských predškolákov je ohrozená. Rovnako tiež práca niekoľkých zamestnancov Materskej školy na Valovej ulici. Tvrdila to počas emotívneho vystúpenia v úvode štvrtkového mestského zastupiteľstva riaditeľka spomínanej škôlky Ľubica Majerčíková.

ms povazska piestany
Rekonštrukcia budovy škôlky naruší jej prevádzku. (Autor: Supa)

Príčinou týchto negatív má byť blížiaca sa rekonštrukcia elokovaného pracoviska škôlky na Považskej ulici. Mesto na jeho rekonštrukciu získalo peniaze z eurofondov. Podľa riaditeľky rekonštrukcia budovy prichádza v nevhodnom čase, pretože potrvá aj na jeseň a ohrozená je prevádzka tohto pracoviska. „Od mája som čakala od mesta väčšiu spoluprácu, lepšiu komunikáciu, pomoc i podporu. Nik však na naše otázky neodpovedal a mali sme strohé informácie aj ohľadom rozsahu prác. Až dnes pred zastupiteľstvom sme sa dočkali aspoň nejakých náznakov riešení problému, na ktorý okrem zamestnancov doplatí aj 45 detí a ich rodičia,“ konštatovala Ľubica Majerčíková.

ms povazska piestany
Riešením by bola obmedzená prevádzka počas rekonštrukcie. Inak hrozí deťom sťahovanie a rodičom komplikácie.

Stavenisko má škôlka dodávateľskej firme odovzdať 31. júla. Nik zatiaľ definitívne nevedel povedať, kde sa 45 detí umiestni. „Neviem, čo mám povedať rodičom novoprijatých detí, nech deti v septembri do škôl31ky neprivedú?“ položila otázku do pléna mestských poslancov riaditeľka škôlky. Aby sa konečne povedalo rozhodné slovo, pozvala ich na rodičovské združenie, ktoré sa má uskutočniť v auguste v MŠ Valová.

Ako k problematike poznamenal primátor Piešťan Miloš Tamajka, situáciu mesto nepodcenilo. „Nevedeli sme vám dať relevantné informácie a odpovede, lebo sme ich vtedy nemali,“ vysvetľoval riaditeľke i poslancom. Príčinou bol vraj dlhý kontrolný a byrokratický proces od získania eurofondov až po výber dodávateľa prác cez verejné obstarávanie. „Taktiež sme hľadali možné alternatívy riešenia, no ani v tom sme veľmi nepokročili,“ poznamenal primátor.

ms valova piestany
V obmedzenom režime už funguje MŠ Valová.

Ako spresnil, najskôr sa snažili získať dočasné priestory v budove cirkevnej ZŠ na Vodárenskej ulici, kde predtým chodili žiaci prvého stupňa tejto školy. Lenže tú bude škola teraz rekonštruovať a zriadi v nej cirkevnú škôlku. „V zálohe máme dve triedy v budove ZŠ F. E. Scherera, kde teraz sídli občianske združenie Pomoc ohrozenému dieťaťu. Pre toto riešenie sa rozhodneme na základe informácie od dodávateľa rekonštrukcie budovy na Považskej ulici, či je možná prevádzka tohto pracoviska v obmedzenom režime. To znamená, že kým sa bude opravovať jeden pavilón, deti budú môcť byť zatiaľ v druhom.“

ms ruzova piestany
Práce sa MŠ Valová sa už začali a potrvajú až do konca septembra.

V obmedzenom režime zatiaľ funguje MŠ Ružová, ktorej budova sa má tiež rekonštruovať z eurofondov. Firma si už stavenisko prevzala a práce by mala dokončiť v septembri, najneskôr začiatkom októbra.

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj