Vernisáž Umenia v parku aj s významnou hostkou

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 6. júla 2018, 11:00

Tohtoročný 63. music festival Piešťany bol bohatý na hudobné, tanečné, ale i výtvarné podujatia. Poslednou slávnostne otvorenou výstavou v rámci festivalu bolo už siedme pokračovanie Umenia v parku. Rozmanité diela autorov, medzi ktorými sa objavilo i zopár domácich mien, si návštevníci prezreli v stredu 4. júla v galérii Domu umenia.

Návštevníci si vychutnali rozmanité diela. (Autor: am)

Milovníci kultúry na Nábreží I. Krasku obdivovali umelecké diela z bronzu, dreva, ale aj olejové maľby a iné. Svoje nadanie im v úvode predviedla aj mladá flautistka Petra Krajčová, žiačka Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.

Medzi autormi vystavených diel sa objavili aj domáci výtvarníci ako Naďa Mikolášiková-Ábelová či Juraj Síleš, no svoje diela piešťanskému publiku zapožičali i Viťo Bojňanský, Ladislav Černý, Dušan Dzurek, Martin Dzurek, Ilja Holešovský, Ján Hubinský, Ľubomír Jakubčík, Vladimír Kudlík, Róbert Makar, Ivan Patúc, Karin Patúcová, Pavol Maria Schultz, Renáta Sládková a Jozef Sušienka.

„Na dnešný deň sme pripravili prezentáciu trinástich výtvarníkov. Po 15.júli ešte výstavu doplní šesť autorov, a teda najmenej šesť diel, aby mohli návštevníci zduplikovať svoju návštevu a opäť pookriať na duši,“ uviedol bývalý galerista a súčasný viceprimátor Martin Valo, ktorý stojí za koncepciou výstavy. Diela pritom budú prístupné do konca augusta.

Na záver vernisáže pred prítomných predstúpila aj výnimočná hostka, prvá dáma slovenskej činohry a čestná občianka mesta Piešťany, Mária Kráľovičová, ktorá do Domu umenia zavítala so synom a vnučkou. Publikum si okrem pozdravu vychutnalo v jej podaní aj úryvok zo slávnej Sládkovičovej ľúbostnej básne Marína.

(am)

Bronzové sochy potešili mnoho očí i duší.
V publiku sa objavila aj herečka Mária Kráľovičová.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín