Nový seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (1.)

  • Spravodajstvo
  • 8. januára 2016, 11:38
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Poštová ulica

Parkovanie v centre mesta je špecifická záležitosť. V nočných hodinách sú takmer všetky parkovacie miesta prázdne, zopár z nich využívajú len obyvatelia a nájomcovia prevádzok. Situácia sa rapídne mení s východom slnka. V dopoludňajších hodinách a krátko popoludní ide len o kúsok „šťastia“, či vodič natrafí na prázdne miesto. Inak to nie je ani na Poštovej ulici. Ponúka 15 platených parkovacích miest a dve odstavné plochy pre držiteľov karty ZŤP. Za 50 centov na hodinu môžete vybavovať záležitosti na pošte, na Teplickej ulici, kam sa Poštová napája, alebo len jednoducho „vybehnúť“ na obed do miestnych reštaurácií. Na tomto parkovisku je platná aj ročná parkovacia karta.

Zaparkovať do jedného z pozdĺžnych miest dokážu i úplní začiatočníci, pretože priestory v jednosmernej ulici sú široké a dostatočne dlhé.

Rozhodne neodporúčame ponechať tu auto bez lístka alebo dokonca mimo parkovacieho miesta, napríklad „na zebre“ tesne pred križovatkou s Teplickou ulicou. Môže vás to stáť nemalé peniaze.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav