Hudobný tip: Premiata Forneria Marconi – Storia di un Minuto

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. októbra 2015, 08:21
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je album Storia di un Minuto od talianskej progresívno-rockovej skupiny Premiata Forneria Marconi (v skratke PFM). Ide o debutový album jednej z najuznávanejších talianskych kapiel, pôvodne vydaný v roku 1972, avšak z dôvodu veľkého záujmu poslucháčov vychádza opäť v reedíciách. Hudobní kritici často označujú PFM ako taliansky King Crimson alebo Jethro Tull. Určite nájdeme mnoho podobností, ale tak ako väčšina skupín z talianskej scény aj PFM sa od svetového prog rocku odlišujú, pretože taliansky progresívny rock je jednoducho jedinečný.
Doska Storia di un Minuto (Príbeh jednej minúty) ma veľmi oslovila. Nie je na nej jediné slabšie miesto – čo skladba, to perla. Po vydaní sa v Taliansku stala bestsellerom a kapele otvorila dvere. Takto sa začal príbeh jednej z najväčších talianskych kapiel. Už túto sobotu o 21.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín