Nový seriál: Spoznávame poschodia… (19.)

  • Spravodajstvo
  • 21. októbra 2015, 14:54
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.

■ ZÁKLADNÁ ŠKOLA MOJMÍROVA, PIEŠŤANY
Komplex budov Základnej školy na Mojmírovej ulici momentálne nie je pre vozičkárov prístupný. Do každej z nich vedú tri schody, ktoré vraj v prípade štúdia hendikepovaného žiaka nie je problematické prispôsobiť pre výjazd na kolesách. Jediným bezbariérovým priestorom je telocvičňa, kde sa konajú výchovné koncerty. O sprístupnení budov vozičkárom sa uvažuje.




■ OKRESNÝ SÚD, NÁLEPKOVA, PIEŠŤANY
Piešťanská jurisdikcia je prístupná aj pre vozičkárov. Hendikepovaní sa môžu súdnych sporov zúčastniť vďaka elektrickej zdvíhacej plošine a výťahu vo vnútri novej budovy. Túto možnosť aj pravidelne využívajú.



Do budovy okresného súdu sa dostanú i hendikepovaní.



■ AMBULANCIA MUDr. MOJMÍRA MACEKA, MORAVANY NAD VÁHOM
Ambulancia jediného všeobecného lekára pre dospelých v Moravanoch nad Váhom je prístupná aj hendikepovaným. Budova sídli tesne vedľa obecného úradu, kde je vybudovaný bezbariérový prístup, v areáli je i parkovisko. V interiéri sa nachádzajú len minimálne prahy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava