Vodnopóloví veteráni z Piešťan sú majstrami sveta!

  • Vodné pólo / Šport
  • 27. augusta 2015, 09:11
  • Autor:th

Na nedávno skončených 16. Majstrovstvách sveta veteránov v plávaní, skokoch do vody a vo vodnom póle v ruskej Kazani sa výborne darilo vodnopólistom z piešťanského tímu KVP H20. Na šampionáte doslova excelovali. Piešťanskí veteráni na turnaji nenašli konkurenciu a stali sa majstrami sveta!

Piešťanské mužstvo štartovalo v kategórii nad 65 rokov a v základnej skupine narazili na družstvo z Perthu (Austrália), Cannstattu a Poseidon Hamburg (obaja Nemecko). Nad Austrálčanmi zvíťazili 10:6, s Cannstattom vyhrali 14:2, no s Poseidonom Hamburg prehrali tesne 5:6.
Piešťancom tak neušiel postup do semifinále, v ktorom narazili znova na austrálsky Perth a opäť sa im podarilo zvíťaziť 10:5 a postúpiť do finále. Tu ich čakal odvetný zápas s Poseidonom Hamburg. Piešťanci súperovi porážku zo základnej skupiny vrátili a po víťazstve 8:6 sa stali majstrami sveta. V súboji o tretie miesto vyhral Perth nad Cannstattom 5:3.
Po návrate na Slovensko sa nám podarilo získať vyjadrenia od niektorých hráčov. Radi sa podelili o bezprostredné dojmy zo zlatého šampionátu v Kazani.

„Je to pekný a vzácny úspech pre bývalú baštu vodného póla v Piešťanoch s dlhoročnou tradíciou,“ vraví Jozef Cifra, jeden z členov KVP H20, na ktorého nadviazal Igor Vestenický, bývalý vodnopólista Topoľčian, no dobre známy aj piešťanským fanúšikom.

Odchovanci piešťanskej Evy – Ivan Kolárik, Igor Vestenický a Jozef Cifra.

„V našej kategórii štyri vyrovnané družstvá navzájom súperili o prvenstvo. Pre nás dopadol turnaj veľmi radostne. Bodaj by nie, keď sme ho nakoniec vyhrali.“
Mužstvo veteránov KVP H20 však netvorili len piešťanskí vodnopólisti, nastupovalo v ňom aj viacero legionárov. Nič to nemení na tom, že pre Piešťany to je vynikajúci úspech a výborná reklama.
„Základ mužstva sme tvorili piati Slováci a jeden Čech. Oslovili sme aj ďalších kamarátov, ale v tomto veku už je problém vytvoriť u nás kompletné mužstvo. Nie každý si trúfne hrať na MS. Keďže na Slovensku je nás nedostatok, sily sme spojili so zahraničnými priateľmi. Hlavný organizátor, Dodo Cifra z Piešťan, mal na starosti všetky vybavovačky a dával tím dokopy. Nakoniec sme mali v mužstve ešte štyroch Američanov, jeden z nich žije už 40 rokov na ostrove Guam, jedného Kanaďana a dvoch Talianov,“ priblížil I. Vestenický.

Piešťanskí vodnopólisti KVP H20 zvíťazili na majstrovstvách sveta veteránov.

Hrať na majstrovstvách sveta vo veku nad 65 rokov si určite zaslúži uznanie, pretože len málo „dôchodcov“ sa udržuje v takej kondícii. Únavu veteránov prekonali radosťou nad ziskom zlatej medaily, čo sa niekomu nepodarí za celý život. „Úspech nás veľmi teší, ale cítime, že telá dostali dobre zabrať,“ dodáva s úsmevom I. Vestenický. A ako vyzerali majstrovské oslavy? „Ihneď po finále sme sa v návale radosti pri objímaní v bazéne takmer utopili, potom sme si v šatni trochu zaspievali a na večer sme si dohodli príjemné spoločné posedenie. Vytvorili sme skvelú partiu. Veľmi ťažko sme sa na ďalší deň lúčili.“
Zostava KVP H20: Jozef Cifra (1950), Ivan Kolárik (1943), Peter Šalát (1950), Ladislav Szelley (1948), Michael Joseph Barry (1950), Ron Koehler (1944), Gábor Zinner (1948), Fred Black (1949), Luciano Cucchia (1947), Igor Vestenický (1950), Jaroslav Techlovský (1949), William Stage (1947) a Angelo Cilio (1941)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 25. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela